Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Το παιδί και η αρκούδα

Το βιβλίο "Το παιδί και η αρκούδα" είναι από εκείνα τα βιβλία που χωρίς συναισθηματισμούς υμνούν τη φιλία και τη διαφορετικότητα. 

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μικρό αγόρι σε ένα δάσος. Ήθελε πολύ να παίζει, αλλά δεν μπορούσε να απολαύσει τα καλύτερα παιχνίδια, γιατί ήταν δεν υπήρχε κάποιος για να κάνει παρέα. Στο δάσος κυκλοφορούσε μόνο η πελώρια μπλε αρκούδα, αλλά δεν είχε σχέσεις μαζί της. 

Μία μέρα που έπαιζε στη λιμνούλα, μια βαρκούλα έφτασε στα χέρια του. "Κου-κου!" Το αγόρι έστειλε πίσω τη βαρκούλα "Τζα!"

Μετά την ανταλλαγή μερικών μηνυμάτων μέσω της βαρκούλας, ήρθε η ώρα να ανακαλύψει ποιος ήταν ο αποστολέας. Ήταν η αρκούδα, που του ζητούσε να παίξουν! Δεν ήταν βέβαια και τόσο εύκολο να τα καταφέρουν, ειδικά στην τραμπάλα. Ήτα όμως αποφασισμένοι να τα καταφέρουν τώρα που βρέθηκαν. 

Όλα πήγαιναν υπέροχα μέχρι που μια μέρα το αγόρι βρήκε μήνυμα σε μια βαρκούλα: "Φεύγω". Άρχισε να αναζητά παντού την αρκούδα απελπισμένο. Τα μηνύματά του έμεναν αναπάντητα, αλλά εκείνο την περίμενε μέχρι την άνοιξη, ώσπου εκείνη επέστρεψε. Και μαζί της επέστρεψε το χαμόγελο στο πρόσωπο του αγοριού. 


"Το παιδί και η αρκούδα" είναι ένα τρυφερό σύγχρονο παραμύθι, λυρικό, που μας ταξιδεύει στο συναισθηματικό ταξίδι του αγοριού από τη μοναξιά, στην έκπληξη, τον ενθουσιασμό, την απογοήτευση και τελικά την ευτυχία που γνώρισε μέσα από τη δύναμη της φιλίας. 

Ενδεικτικά μπορείτε να τo προμηθευτείτε από: public.gr // pyramida.com.gr

__________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
Instagram: @julie_vaio
__________________

Το παιδί και η αρκούδα 
Συγγραφέας: Tracey Corderoy
Εικονογράφος: Sarah Massini
Μετάφραση: Δήμητρα Π. Πυργελή

Εκδότης: Τζιαμπίρης - Πυραμίδα
Αριθμός Σελίδων: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 28χ25
Έτος Έκδοσης: 2019 

Σύνοψη
Ένα μικρό αγόρι εύχεται να είχε ένα φίλο... Μια μέρα γίνεται πρωταγωνιστής μιας πελώριας περιπέτειας. Κάποιος του στέλνει μηνύματα σε χάρτινες βαρκούλες. Βοήθησέ τον να γνωρίσει τον καλύτερο φίλο του διαβάζοντας την ιστορία...

__________________


Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...