Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Οι συγγνώμες μιας μάγισσας // Τα ευχαριστώ ενός ιππότη


Τα νέα βιβλία που έγραψε η Ιωάννα Μπαμπέτα και εικονογράφησε με μοναδικό τρόπο η Αιμιλία Κονταίου έκαναν την εμφάνισή τους αυτή την εβδομάδα στο σπιτικό μας και κέρδισαν αμέσως μια (περίοπτη) θέση στην καρδιά μας. Πρωταγωνιστές είναι η Ερμιόνη, που θέλει να γίνει μάγισσα, και ο αδερφός της ο Αρθούρος, που θα φροντίσει τους υπηκόους του, σαν ένας πραγματικά καλός ιππότης που είναι. Μέσα από τη ζωηρή φαντασία τους και την αστείρευτη διάθεσή τους για παιχνίδι, τα δύο παιδιά θα μάθουν για τη δύναμη της ευγένειας και της δοτικότητας. Τα βιβλία "Οι συγγνώμες μιας μάγισσας" και "Τα ευχαριστώ ενός ιππότη" κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.


Οι συγγνώμες μιας μάγισσας

Ένα πρωί, ενώ όλοι κοιμούνται, η Ερμιόνη αποφασίζει ότι δεν μπορεί να είναι μάγισσα χωρίς να έχει την αντίστοιχη περιβολή! Σηκώνεται, λοιπόν, και ξεκινάει να φτιάξει τη στολή της. 

Παίρνει το σεντόνι από το κρεβάτι του Αρθούρου, σκαλίζει την ντουλάπα για να βρει καπέλο, αλλά δεν της άρεσε τίποτα. Μα πού είναι η μαγική σκούπα;

Και ραβδί; Τι μπορεί να χρησιμοποιήσει για ραβδί; Α, να! Οι βελόνες πλεξίματος της μαμάς! Επιτέλους! Τώρα είναι μια σωστή μάγισσα!

Όμως εκείνη τη στιγμή, από την πολλή φασαρία, ξυπνούν όλοι στο σπίτι. Και η Ερμιόνη θα ανακαλύψει ότι μάγισσα δεν σε κάνει η στολή, αλλά η ικανότητα να κάνεις μαγικά! 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: public.gr /// metaixmio.gr

_______________________________

Τα ευχαριστώ ενός ιππότη

Ο Αρθούρος είναι ιππότης! Έχει το σπαθί του, που δεν αποχωρίζεται ποτέ, και πηγαίνει στο κάστρο του, δηλαδή... στην παιδική χαρά!

Και πράγματι! Το μεγάλο πεύκο είναι ο πύργος του, τα παιδιά είναι οι ιππότες του και εκείνος θα πρέπει να τους φροντίζει διαρκώς. 

Τους μιλάει όμορφα και τους εμψυχώνει. Κάποια παιδιά όμως δεν είναι διατεθειμένα να μπουν στο παιχνίδι του... 

Όταν η Ερμιόνη τον πάρει μαζί της για να παίξουν, ο Αρθούρος θα ανακαλύψει πόση ευτυχία μπορεί να του χαρίσει μία μοναδική λεξούλα που θα ακούσει από τους ιππότες του: "Ευχαριστώ". 

Μέχρι που τελικά, ακόμη και τα παιδιά που δεν πίστευαν ότι είναι πραγματικός ιππότης, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να μπουν κι αυτά στο παιχνίδι του! Ένα πανέμορφο και γλυκύτατο βιβλίο, με το οποίο θα ταυτιστούν όλα τα παιδιά που ζουν μέσα στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας τους! 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: public.gr /// metaixmio.gr


_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
_______________________________

Οι συγγνώμες μιας μάγισσας 
Συγγραφέας:  Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου 
Σελίδες: 48
Εκδότης: Μεταίχμιο
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις βιβλίου: 23,5x19,5 cm
Ημερ/νία έκδοσης: 13/6/2019



Μία μάγισσα, χρειάζεται ραβδί, καπέλο και μια μπέρτα! Αυτό νόμιζε η Ερμιόνη. Εκείνο το πρωί στο σπίτι, προσπάθησε να μοιάσει με μάγισσα. Έψαξε παντού στο σπίτι και κατάφερε να φτιάξει ένα καπέλο, μια μπέρτα και ένα ραβδί. Όμως στο τέλος, κατάλαβε πως μάγισσα γίνεσαι και με άλλους τρόπους! Πιο απλούς και πολύ… ευγενικούς. 


Τα ευχαριστώ ενός ιππότη
Συγγραφέας:  Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου 
Σελίδες: 48
Εκδότης: Μεταίχμιο

Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις βιβλίου: 23,5x19,5 cm
Ημερ/νία έκδοσης: 13/6/2019

Ένας ιππότης, χρειάζεται σπαθί, ασπίδα και ένα κάστρο. Αυτό νόμιζε ο Αρθούρος. Πήγε στην παιδική χαρά κι εκεί, μπόρεσε να αποφύγει τους κροκόδειλους, πολέμησε τους εχθρούς και έσωσε την πριγκίπισσα πολεμώντας γενναία. Όμως στο τέλος κατάλαβε πως ιππότης γίνεσαι και με άλλους τρόπους! Πιο απλούς και πολύ... ευγενικούς.
_______________________________


Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...