Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Οι πειρατές δεν πηγαίνουν στο σχολείο!

Σχολείο; Είναι δυνατόν ένας πειρατής να θέλει να πάει στο σχολείο; Αφού οι πειρατές ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! Διαβάσαμε το ξεκαρδιστικό βιβλίο του Alan MacDonald με την υπέροχη εικονογράφηση της Magda Brol και πραγματικά το λατρέψαμε! 



Ο Τζέικ είναι ένας μικρός πειρατής. Μεταξύ όλων των εργασιών που εκτελεί στο πειρατικό του πλοίο μαζί με την οικογένειά του, του γεννιέται μια απρόσμενη ιδέα: θέλει να πάει στο σχολείο. Όλοι ταράζονται. Μα πώς θα συμβεί αυτό; Το σχολείο είναι απαίσιο και οι δασκάλες σαν τέρατα! Όμως ο Τζέικ είναι ανένδοτος. 


Ετοιμάζει λοιπόν την τσάντα και το κολατσιό του, μπαίνουν στη βάρκα του πλοίου και αποβιβάζεται στην αποβάθρα για να πάει στο σχολείο του. Χμμμ, τελικά η δασκάλα είναι πολύ γλυκιά, δεν μοιάζει με τέρας. Αλλά τι συμβαίνει; Ο παπαγάλος του, που μέχρι εκείνη την ώρα κρυβόταν στο καπέλο του, βγαίνει έξω κι αρχίζει τις σκανταλιές. Όλη η τάξη τον κυνηγάει!


Τελικά, καταφέρνουν να τον ηρεμήσουν και αρχίζουν το πρόγραμμα του σχολείου. Φτιάχνουν κατασκευές, διαβάζουν, τραγουδάνε και ο Τζέικ περνάει καταπληκτικά!


Θα τα καταφέρει άραγε να πείσει τους δικούς του να του επιτρέψουν να ξαναπάει στο σχολείο; Μια υπέροχη ιστορία για την προετοιμασία των παιδιών που θα ξεκινήσουν τον παιδικό σταθμό τους επόμενους μήνες. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα.


Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: pyramida.com.gr   ///  public.gr


_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
Instagram: @julie_vaio
_______________________________


Οι πειρατές δεν πηγαίνουν στο σχολείο!
Συγγραφέας: Alan MacDonald
Εικονογράφος: Magda Brol
Εκδότης: Τζιαμπίρης - Πυραμίδα
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις βιβλίου: 28x25 cm
Σελίδες: 32
Ημερ/νία έκδοσης: 9/2019

Μία απίστευτα αστεία ιστορία, κατάλληλη για όλους τους μικρούς πειρατές που ετοιμάζονται για το σχολείο.
 _______________________________


Δείτε ακόμη:

Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...