Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά

Εάν αναζητάτε ένα βιβλίο για τη μαγεία που κρύβεται στα παραμύθια, πρέπει να ξεφυλλίσετε άμεσα το βιβλίο "Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο! Η Κατερίνα Ζωντανού έγραψε την ιστορία του Ασίμ με τον πιο γλυκό τρόπο που μπορούσε και η Σάντρα Ελευθερίου ταίριαξε τις εικόνες της με το κείμενο, ίσως στην καλύτερη έως τώρα εικονογραφική της δουλειά. Πρόκειται για ένα βιβλίο απίθανα ατμοσφαιρικό, που μπήκε αμέσως στην καρδιά μας. 

Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά

Ο Ασίμ Ατίχ Φαραζί έχει μια σπουδαία δουλειά, η οποία ασκείται από την οικογένειά του πάππου προς πάππου: είναι φροντιστής παραμυθιών. Κάθε πρωί, ξυπνάει, ετοιμάζεται και πιάνει δουλειά. 


Φροντίζει τις γριούλες και τις μάγισσες, τα ζώα και τους βοσκούς, τους πρίγκιπες και τις βασιλοπούλες, τα ζώα και τους βοσκούς, αλλά και τους δράκους.

Τα απογεύματα έκανε την άλλη μισή του δουλειά: πήγαινε στην πολιτεία των ανθρώπων, καθόταν στο σκαμνάκι του και διάβαζε τις ιστορίες. Ακόμη κι αν δεν ήταν κανείς εκεί για να τον ακούσει, εκείνος συνέχιζε να διαβάζει σαν να είχε ακροατές. 

Μια μέρα όμως ο νέος βασιλιάς έστειλε αγγελιαφόρους για να του δώσουν μια τρομερή διαταγή, έπρεπε να σταματήσει πια τη δουλειά του... Τέλος η φροντίδα των παραυθιών, τέλος και η ανάγνωσή τους. Αλλιώς θα τον εξόριζε για πάντα στην πολιτεία των παραμυθιών. 

Έτσι κι έγινε τελικά. Μέχρι που μια μέρα, ένας δράκος αληθινός, με μεγάλα δόντια και φωτιά στα ρουθούνια του, κάθισε στην είσοδο του παλατιού και φοβέριζε τον βασιλιά. Τότε ο Ασίμ το πήρε απόφαση, Θα πήγαινε στην πολιτεία των ανθρώπων για να προσπαθήσει να απομακρύνει τον δράκο, που κάθε μέρα μεγάλωνε και περισσότερο. 

Τι λέτε να έγινε τελικά; Τα κατάφερε ο Ασίμ; Πού πήγε ο δράκος; Μαλάκωσε ο βασιλιάς; Για να μάθετε, δεν έχετε παρά να δείτε το βιβλίο "Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι ένα βιβλίο αληθινά μαγικό, που μπήκε αμέσως στην καρδιά μας. 


Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: metaixmio.gr   public.gr
_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
_______________________________


Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά
Συγγραφέας: Κατερίνα Ζωντανού 
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Εκδότης: Μεταίχμιο
Αριθμός Σελίδων: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 28χ21
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Ημερ. Έκδοσης: 21/03/2019

Σύνοψη
Πέρα μακριά, εκεί που ο ουρανός λυγίζει κι ακουμπά στη γη, ανάμεσα στην πολιτεία των παραμυθιών και στην πολιτεία των ανθρώπων, ο Ασίμ συνεχίζει τη δουλειά των προγόνων του: το πρωί φροντίζει τα παραμύθια και το βραδάκι, καθισμένος στο σκαμνάκι του, τα αφηγείται στους ανθρώπους.
Τι γίνεται όμως όταν ο νεοφερμένος βασιλιάς τού απαγορεύει να συνεχίσει αυτή τη δουλειά; Τι γίνεται με τον δράκο τον αληθινό που έχει θρονιαστεί έξω απ’ το παλάτι; Μπορούν ο βασιλιάς κι ο δράκος που τον απειλεί να ημερέψουν;
Ένα παραμύθι για τα παραμύθια, για τη λειτουργία τους και για τη διάδοσή τους.

Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...