Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ανακάλυψε το Διάστημα

«Δεν είχα δει ποτέ πώς είναι μέσα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός! Είμαι πολύ ευχαριστημένος που τώρα είδα!»

Από τη στιγμή που είδα το βιβλίο "Ανακάλυψε το Διάστημα" από τις Εκδόσεις Παρισιάνου, ήξερα ότι θα έμπαινε στα all time favourites του γιου μου (εντάξει και δικά μου, μην σας πω ψέματα) και δεν έπεσα έξω! Σε αυτό περιλαμβάνονται πολλές πληροφορίες αναφορικά με το διάστημα, τους πλανήτες και την αστρονομία γενικότερα. Πρόκειται για ένα board book, με 70 παραθυράκια (και διπλά παραθυράκια), που θα ενθουσιάσει κάθε εκκολαπτόμενο αστροφυσικό! 


Ανακάλυψε το Διάστημα

Τα θέματα που αναπτύσσονται είναι η εκτόξευση ενός πυραύλου, η Σελήνη, ο Διαστημικός Σταθμός, τα αστέρια, οι γαλαξίες, η παρατήρηση των αστρονόμων και διάφορες απορίες για το διάστημα. 

Στο κεφάλαιο για τα άστρα, παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο αυτά δημιουργούνται, η ζωή τους αλλά και ο θάνατός τους, με έμφαση στις εκρήξεις σούπερ νόβα. 

Ο γιος μου εντυπωσιάστηκε ιδιαιτέρως, όπως σας ανέφερα ήδη, από τον Διαστημικό Σταθμό, καθώς περιέχονται λεπτομέρειες όπως ο τρόπος που κατασκευάστηκε στο διάστημα, οι διαστημικοί περίπατοι των αστροναυτών και η ζωή τους μέσα σε συνθήκες μικροβαρύτητας. 

Αναφορικά με τη Σελήνη, το πιο κοντινό ουράνιο σώμα στη Γη, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη αποστολή αστροναυτών και τον τρόπο με τον οποίο συνέλεξαν τα σεληνιακά πετρώματα, αλλά και στον λόγο για τον οποίο φαίνεται να αλλάζει σχήμα. 


Τέλος, παρουσιάζεται μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην παρατήρηση των αστεριών, στους βασικούς τύπους τηλεσκοπίων που αξιοποιούνται σήμερα, αλλά και στις σημαντικότερες διαστημοσυσκευές που έχουν αποσταλεί στο διάστημα. 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: parisianou.gr   ianos.gr



Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
_________________________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
_________________________________________

Ανακάλυψε το Διάστημα
Συγγραφέας: Rob Lloyd Jones

Εικονογράφος: Benedetta Giaufret, Enrica Rusina
Σειρά: Ανακάλυψε
Εκδότης: Παρισιάνου Α.Ε.
Αριθμός Σελίδων: 13
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλ
λο
Διαστάσεις: 20x22
Ημ. Έκδοσης: 01/06/2018

Σύνοψη

Εκτοξευτείτε στο διάστηµα µέσα από τα 70 παραθυράκια αυτού του συναρπαστικού βιβλίου. Ανακαλύψτε πώς δηµιουργήθηκε η Σελήνη, γιατί λάµπουν τα αστέρια και πώς γνωρίζουµε τόσο πολλά σχετικά µε τους πλανήτες που βρίσκονται πολύ, πολύ µακριά. Με αυτό το βιβλίο οι μικροί αναγνώστες εκτοξεύονται στο διάστημα, επισκέπτονται τη Σελήνη, διαστημικούς σταθμούς και από εκεί θαυμάζουν το λαμπερό φως των αστεριών και τους γαλαξίες που αστραποβολούν. Κοιτάζοντας τα αστέρια από τη Γη, μαθαίνουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα διαστημόπλοια που ταξιδεύουν στο διάστημα. Στο τέλος του βιβλίου διατυπώνονται πολλές απορίες, που κρύβουν επίσης ιδιαίτερες απαντήσεις σχετικά με το Σύμπαν, τα αστέρια και τους αστροναύτες. Υπέροχα και άκρως πρωτότυπα τρισδιάστατα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους. Σύντομα και εύληπτα κείμενα και μια εξαίσια εικονογράφηση που ζωντανεύει μέσα από… «παραθυράκια». Οι εκπληκτικές εικόνες ξεπηδούν κυριολεκτικά μέσα από τις σελίδες.


_______________________________

Δείτε ακόμη:



Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...