Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Γύρνα σπίτι, λέμε!

"Δεν είσαι μαμά, σου λέω, είσαι Πάπιος!!!"

Οι δύο απίθανοι γείτονες ξαναχτυπούν! Ο Αρκούδος αποφάσισε να πάει για μία εβδομάδα να κατασκηνώσει στο δάσος ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! Αυτό φυσικά αναστατώνει τον Πάπιο, που το μαθαίνει από ένα σημείωμα στην πόρτα, και νιώθει εγκαταλελειμμένος... Τι θα κάνουν τελικά; Θα κατορθώσουν να περάσουν καλά και οι δύο; 

Γύρνα σπίτι, λέμε! 

Το πρωί ο Πάπιος πηγαίνει με τα γνωστά του κέφια να συναντήσει τον φίλο του, τον Αρκούδο, όταν βλέπει ότι... εκείνος έχει φύγει για ψάρεμα. Χωρίς να του το πει! Για μια ολόκληρη εβδομάδα! Ο Πάπιος δεν μπορεί να το πιστέψει και δεν ξέρει καν τι μπορεί να κάνει τόσες μέρες μόνος του! 


Στο μεταξύ, ο Αρκούδος είναι τρισευτυχισμένος μες  στην ησυχία του δάσους και, ακολουθώντας τον χάρτη του, φτάνει (περνώντας δίπλα από δέντρα και ανάμεσα από "κι άλλα δέντρα") στο αγαπημένο του σημείο για κατασκήνωση. 

Από την άλλη, ο Πάπιος, όσο και να προσπαθεί, δεν καταφέρνει να περάσει καλά με τον εαυτό του, και να σταματήσει να σκέφτεται τον Αρκούδο. "ΓΥΡΝΑ ΣΠΙΤΙ, ΛΕΜΕ, ΑΡΚΟΥΔΕ!"


Όμως και η εκδρομή του Αρκούδου δεν φαίνεται να πηγαίνει και πολύ καλά: δεν μπορεί να στήσει τη σκηνή του, έπιασε βροχή, δεν τσιμπάνε τα ψάρια και πεινάει. Και καθώς περνάει η ώρα και σκοτεινιάζει, αρχίζει να φοβάται πολύ. Προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι όλα είναι εντάξει, αλλά μάταια... 

Τελικά ο Πάπιος δεν αντιστέκεται και τρέχει να συναντήσει τον Αρκούδο. Πώς θα τον υποδεχτεί όμως εκείνος; 

Ο Jory John μας έχει δώσει ξανά άλλη μία ξεκαρδιστική ιστορία για το υπέροχο δίδυμο (και το κουνελάκι!) που έχει κάνει κατάληψη στο σπίτι μας από την πρώτη στιγμή που ανοίξαμε το πακέτο! Παράλληλα, η εικονογράφηση του Benji Davies αποδίδει πλήρως τις εκφράσεις των χαρακτήρων με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: epbooks.gr   ianos.gr     public.gr

_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
_______________________________

Γύρνα σπίτι, λέμε! 
Συγγραφέας: Jory John
Εικονογράφος: Benji  Davies

Τίτλος πρωτοτύπου: Come Home Already
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Σελίδες: 40

Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις βιβλίου: 28x23 cm

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Ημερομηνία έκδοσης: 4/2/2019

Σύνοψη
Ο Πάπιος θέλει να κάνει παρέα με τον Αρκούδο.
Όμως ο Αρκούδος έχει πάει εκδρομή για ψάρεμα για μια ολόκληρη εβδομάδα.
Τι θα κάνει ο Πάπιος μόνος του όσο λείπει ο Αρκούδος;
Πώς θα ζήσει χωρίς τον καλύτερό του φίλο;
Από τους δημιουργούς του Καληνύχτα, λέμε!

_______________________________

Δείτε ακόμη:

Δεν είμαι γκρινιάρης!
Μια κάμπια πολύ πεινασμένη (και εκτυπώσιμο εβδομαδιαίο πρόγραμμα)
Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινούς Γκενσμπορό
Η επιστροφή του βασιλιά Γιγαντόκαρδου
Ανακάλυψε την Επιστήμη
Το μεγάλο βιβλίο της φύσης

Ο λύκος και η πεταλούδα

Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...