Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Λαμπίκο!

Ένας μικρός ασβός, ο Πιτ, μπορεί να μας δώσει ένα μεγάλο μάθημα σχετικά με το πόσο θα πρέπει να φροντίζουμε το περιβάλλον. Το "Λαμπίκο!" είναι ένα βιβλίο από την ευφάνταστη πένα της αγαπημένης μας Έμιλι Γκράβετ, που με αστεία στιχάκια και εξαιρετική εικονογράφηση δίνει στα παιδιά ισχυρά μηνύματα οικολογίας. 


Μέσα στο δάσος ζούσε κάποτε ένας ασβός, ο Πιτ, που είχε μανία με την καθαριότητα. Γυάλιζε τις πέτρες, χτένιζε τη γούνα της αλεπούς και έπλενε τα περιστέρια. Μάζευε τακτικά τα φύλλα και τους καρπούς που έπεφταν στο έδαφος κι έβαζε και σκούπα για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι καθαρά. 

Μια μέρα όμως που φύσηξε ο άνεμος και γέμισε παντού φύλλα, το πήρε απόφαση: θα τα μαζέψει όλα σε σακούλες. Αλλά τώρα το δάσος δεν ήταν πια όμορφο. ΟΚ, κανένα πρόβλημα, απλώς θα ξεριζώσει τα δέντρα. Και το έκανε! 

Με την πρώτη βροχή όμως, το δάσος πλημμύρισε. Συμφορά του! Τώρα γέμισαν παντού λάσπες, πώς θα τα καθαρίσει; Δεν του έμενε πια επιλογή, θα έπρεπε να ρίξει παντού τσιμέντο. Επιτέλους, όλα λαμπίκο! Αλλά, τι έκπληξη, το βράδυ δεν είχε ούτε πού να κοιμηθεί ούτε τι να φάει. Θα καταλάβει το λάθος του; Θα καταφέρει να το διορθώσει; 
Από τα αγαπημένα μας βιβλία το τελευταίο διάστημα, καθώς το έχουμε χιλιοδιαβάσει και έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις σχετικά με το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ενδεικτικά μπορείτε να τo προμηθευτείτε από: public.gr /// metaixmio.gr

Εδώ θα βρείτε κι ένα από τα βίντεο που είδαμε αναφορικά με τον ρόλο των δέντρων στην αποτροπή της διάβρωσης του εδάφους:

__________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
Instagram: @julie_vaio
__________________

Λαμπίκο!
Συγγραφέας: Emily Gravett 
Εικονογράφηση: Emily Gravett 
Εκδότης: Μεταίχμιο
Αριθμός Σελίδων: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 23χ26
Έτος Έκδοσης: 2019

Σύνοψη

Στον Πιτ αρέσει να είναι όλα καθαρά και νοικοκυρεµένα, µερικές φορές, όµως, το παρακάνει. Τόσο που καταλήγει να καταστρέψει το δάσος του! Θα καταλάβει ο αξιολάτρευτος ασβός το λάθος του και θα µπορέσει να το διορθώσει;

Μια ιστορία γεµάτη φρεσκάδα και χιούµορ, µε έντονο οικολογικό µήνυµα, από µια από τις πιο ταλαντούχες δηµιουργούς παιδικών βιβλίων.

__________________


Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...