Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Γράμματα για έναν δράκο

Εδώ στο A book a day αγαπάμε πάρα πολύ τα βιβλία που μας κάνουν να γελάμε. Έτσι, όταν παραλάβαμε το "Γράμματα για έναν δράκο", ήταν έρωτας από την πρώτη σελίδα! Μια μέρα, ο Άλεξ βρήκε στην αποθήκη του σπιτιού του.. έναν δράκο. 


Μια μέρα, ο Άλεξ βρήκε στην αποθήκη του σπιτιού του.. έναν δράκο. Έναν δράκο κανονικό, μεγάλο, με φτερά και φωτιές να βγαίνουν από το στόμα του. Δεν ήξερε τι να κάνει κι έτσι αναζήτησε βοήθεια, γράφοντας γράμματα σε όποιον μπορούσε να του δώσει μια συμβουλή. 


Ξεκίνησε από την πυροσβεστική, όπου ο αξιωματικός Κ.Ρ. Ουνός του πρότεινε να καταβρέξει τον δράκο του, για να μην πάρει φωτιά το σπίτι! Μετά όμως έπρεπε να βρει τι θα τον ταΐσει. Όπως καταλαβαίνετε, τα σάντουιτς με μαρμελάδα δεν αρέσουν και πολύ στους δράκους. Ο κύριος Ζα Μπον, από το κοντινό κρεοπωλείο, έχει τις δικές του προτάσεις. 


Νομίζατε ότι τελείωσαν οι περιπέτειες; Όχι φυσικά! Γιατί η γειτόνισσα του στέλνει ένα εξώδικο για τους καπνούς και τη φασαρία που ακούγεται. Ίσως η Εταιρεία Προστασίας Ζώων να έχει κάποια ιδέα για να εκπαιδεύσει τον δράκο του. 

Ο Άλεξ με τον φίλο του περνούσαν υπέροχα, ήταν ευτυχισμένοι! Όμως πια έβλεπε ότι δεν ήταν δυνατόν να τον κρατήσει στο σπίτι για πάντα. Ακολουθώντας, λοιπόν, τη συμβουλή της Χίλαρι, της μικρής φίλης του, αφήνει τον δράκο να φύγει μακριά, μολονότι του λείπει βαθιά. Ώσπου μια μέρα... 

 Η Emma Yarlett γράφει και εικονογραφεί ένα απίστευτα σουρεαλιστικό και ξεκαρδιστικό βιβλίο, με ήρωα ένα παιδί που πρέπει να λύνει τα προβλήματα που ανακύπτουν διαρκώς όταν φιλοξενείς στο σπίτι σου έναν δράκο! 

Στα bonus ότι το παιδί μαθαίνει και την σωστή διάρθρωση μιας επιστολής και τη σωστή αναγραφή της διεύθυνσης επικοινωνίας (οκ, ναι, αυτό είναι δικό μου κόλλημα, παντού βρίσκω και μια εκπαιδευτική διάσταση)! Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Ενδεικτικά μπορείτε να τo προμηθευτείτε από: psichogios.gr  ///  public.gr

Σσ. τα χρώματα στο πρωτότυπο είναι αρκετά πιο έντονα από τις εικόνες που παραθέτω. Όσο και να προσπάθησα, δεν κατάφερα να αποτυπώσω στις φωτογραφίες το πορτοκαλί φωσφοριζέ χρώμα του δράκου. 
__________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
Instagram: @julie_vaio
__________________

Γράμματα για ένα δράκο
Συγγραφέας: Emma Yarlett 
Εικονογράφος: Emma Yarlett 
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβρηιλίδου
Εκδότης: Ψυχογιός
Αριθμός Σελίδων: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 16χ16
Έτος Έκδοσης: 2019

Σύνοψη 
Αγαπητό μου παιδί (ΝΑΙ, Σ' ΕΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ!!!)
Ο Άλεξ βρήκε έναν ΔΡΑΚΟ στο ΣΠΙΤΙ του και δεν ξέρει τι να τον κάνει!
Άνοιξε τα γράμματα και ΔΙΑΒΑΣΕ όλη τη ΜΑΓΙΚΗ ιστορία.
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΕ!
Οι ΔΡΑΚΟΙ είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ...
Το ξέρεις, έτσι;
Με αγάπη,
ΕΜΑ
__________________


Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...