Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Αυτοσχέδια στολή φάντασμα για το Halloween (tutorial)

Μιας που σήμερα θα έβγαιναν για το παραδοσιακό trick or treating (τι εσείς δεν είχατε στο χωριό σας Halloween; ) ο γιος μου ζήτησε να ντυθεί κολοκύθα. Στολή έτοιμη δεν βρήκα και παρακαλείται η μαμά του συμμαθητή του, που ήταν ντυμένος κολοκύθα σήμερα, να μου πει από πού την πήρε. Έτσι, εκμεταλλευτήκαμε την αργία για να σκαρώσουμε μία στολή φαντάσματος με ό,τι είχαμε στο σπίτι. Δεν είναι σίγουρα καλή, αλλά τη λάτρεψε επειδή τη φτιάξαμε μαζί κι αυτό νομίζω ότι είναι το σημαντικό. 



Χρησιμοποιήσαμε δύο διαφημιστικές μπλούζες (XL και M), αράχνη για κόλλημα ρούχων, ένα ψαλίδι, έναν μαρκαδόρο, βελόνα και κλωστή. 

Πρώτα έκοψα ένα κομμάτι από την μικρότερη μπλούζα, για να καλύψω τα λογότυπα στη μεγάλη. Κακώς έκοψα από το μπροστινό κομμάτι, με δυσκόλεψε πολύ μετά η κουκούλα, καθώς με το ζόρι έβγαλε αρκετό ύφασμα. 

Στη συνέχεια, κόλλησα με την αράχνη (για ευκολία) το έξτρα ύφασμα πάνω στα λογότυπα. 

Έπειτα τη ζωγράφισα. Ήθελε "χαρούμενα μάτια, όπως αυτή η φωτογραφία", "τρομακτικό στόμα, όπως η άλλη φωτογραφία" και "τρίγωνη μύτη ζωγραφισμένη". Ένας μαύρος παιδικός μαρκαδόρος Carioca μας άφησε χρόνους, οπότε τελείωσα με τον μεγάλο ανεξίτηλο. Χρειάζεται μαρκαδόρος υφάσματος τελικά. 


Μετά, αποφασίσαμε ότι θέλει και κουκούλα αντί για καπέλο. Είχε τόση λαχτάρα για τη στολή, που έμεινε όρθιος και την έραψα πάνω του. Έχει άπειρες ατέλειες, γι' αυτό δεν σας τη δείχνω. Αν κάνετε κουκούλα, χρειάζεται να την έχετε προετοιμάσει καλύτερα. 

Η στολή έτοιμη. Μας πήρε μόλις μία ώρα. Προφανέστατα θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερη (από άποψη υλικών και δουλειάς), αλλά το διασκεδάσαμε πολύ και ο μικρός ξετρελάθηκε. Επίσης, κάναμε πολλές συζητήσεις για τους ράφτες και πως παλιά όλοι οι άνθρωποι έτσι έφτιαχναν τα ρούχα τους. Η αντίδρασή του; "Ωωω, δηλαδή τόσο πολύ κόπο έκαναν;" 


_______________________________

Δείτε ακόμη:

Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...