Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Έντισον - Το μυστήριο του χαμένου ποντικοθησαυρού

Μετά τον λατρεμένο μας Άρμστρονγκ, στο βιβλίο "Έντισον - Το μυστήριο του χαμένου ποντικοθησαυρού", ακολουθούμε τους πρωταγωνιστές σε ένα νέο ταξίδι ανακάλυψης στα βάθη του ωκεανού. Με οδηγό μας τις συγκλονιστικά πανέμορφες εικόνες του Torben Kuhlmann, βουτάμε μέσα στην ιστορία και αγωνιούμε μαζί με τους ήρωες. 


Πίσω από τα ράφια ενός βιβλιοπωλείου, βρίσκεται το πανεπιστήμιο των ποντικών. Εκεί τα φιλοπερίεργα ποντικάκια μπορούν να μάθουν κάθε λογής πράγματα. Εκεί θα πάει ο μικρός Πιτ, για να συναντήσει τον καθηγητή, ώστε να τον βοηθήσει στο πρόβλημά του. 

Βλέπετε, ο προ-προ-προ-προ-προ-[...]πάππος του Πιτ άφησε ένα σημείωμα όπου ανέφερε σχετικά με το μεγάλο θαλάσσιο ταξίδι του και τον θησαυρό που άφησε εκεί. Πώς θα μπορούσαν να τον βρουν;

Μετά από πολλή πολλή αναζήτηση στη βιβλιοθήκη, τα δύο ποντικάκια βρήκαν επιτέλους αυτό που αναζητούσαν: ο πρόγονος του Πιτ είχε ταξιδέψει με ένα πλοίο που βυθίστηκε. Αλίμονο, ο θησαυρός είχε χαθεί για πάντα μέσα στη θάλασσα. Ή μήπως όχι; Έτσι δεν έλεγαν και παλιά; Αλλά ένα ποντίκι ήταν αυτό που έφτιαξε το πρώτο αεροπλάνο, ένα ποντίκι πάτησε πρώτο στο φεγγάρι. Ολομόναχα, μόνο με τη βοήθεια του μυαλού τους. 

Έτσι οι πρωταγωνιστές μας στρώθηκαν στη δουλειά. Έφτιαξαν σχέδια, έκαναν δοκιμές, γλίτωσαν από ένα καβούρι, μελέτησαν την ανατομία των ψαριών, τρύπωσαν σε ένα συνεργείο για να έχουν πρόσβαση σε υλικά και εργαλεία, και τελικά, το υποβρύχιό τους ήταν έτοιμο. 

Μπήκαν λαθρεπιβάτες σε ένα πλοίο, κατέβηκαν στον βυθό και ανακάλυψαν τον θησαυρό: ένα σημειωματάριο με κάθε είδους εφευρέσεων. Ο πρόγονος του Πιτ τα είχε καταφέρει να σωθεί από το ναυάγιο. Και βοήθησε κάποιον πολύ γνωστό σε όλους μας να σχεδιάσει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα! Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνονται σύντομα στοιχεία για την ιστορία του ηλεκτρικού φωτός, καθώς και με τη συμβολή του Τόμας Έντισον στη φωταγώγηση των σύγχρονων πόλεων.

Ξέρετε τι αγαπώ στα βιβλία του Torben Kuhlmann; Ότι μέσα ιστορίες με τρισχαριτωμένα μικρά ποντικάκια, που έχουν μεγάλα όνειρα, μυούν τα παιδιά χωρίς διδακτισμούς στην πραγματικότητα των επιστημόνων: στην αναζήτηση των πληροφοριών, στη σκληρή προσπάθεια να επιτύχουν τους στόχους τους, στις αναποδιές, στη δημιουργική σκέψη και, φυσικά, στην απέραντη χαρά όταν εν τέλει τα καταφέρουν. Εάν έχετε λίγο μεγαλύτερα παιδιά (ή τα παιδιά σας μπορούν να ακούσουν μακροσκελείς ιστορίες) τότε σίγουρα αναζητήστε τα. 
__________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
Instagram: @julie_vaio
__________________

Έντισον: Το μυστήριο του χαμένου ποντικοθησαυρού
Συγγραφέας: Torben Kuhlmann 
Εικονογράφος: Torben Kuhlmann
Έτος Έκδοσης: 2019
Αριθμός Σελίδων: 112
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 29χ22
Εκδότης: Ψυχογιός

Σύνοψη
Δύο ποντίκια ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού αναζητώντας έναν χαμένο θησαυρό… Μια μαγευτική ιστορία για μικρούς και μεγάλους.
__________________
Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...