Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ταξίδι στο Διάστημα / Ταξίδι στην Ιστορία

Αγαπάτε το διάστημα, την ιστορία ή μήπως και τα δύο; Τα νέα βιβλία που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο μπορούν να καλύψουν και τα δύο ενδιαφέροντα. Σε αυτά, ακολουθούμε την Άλι, τον Όλι και τον σκύλο τους τον Γούφερ στα συναρπαστικά τους ταξίδια. Τα βιβλία αυτά έχουν υπέροχη εικονογράφηση, αρκετά στοιχεία και, το καλύτερο, είναι board books, συνεπώς κατάλληλα και για μικρότερα παιδιά. Το εντυπωσιακό και πρωτότυπο χαρακτηριστικό τους είναι ότι οι σελίδες τους δεν είναι ολόκληρες αλλά κομμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζουν με στρώματα, γεωλογικά ή του διαστήματος. Δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ ακριβώς; Δείτε τις φωτογραφίες στο blog.


Ταξίδι στο Διάστημα


Το ταξίδι στο διάστημα είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε, ξεκινώντας από τον Ήλιο, να φτάνει στα πέρατα του του σύμπαντος. Για αρχή, τα δύο παιδιά και ο σκύλος του ο Γούφερ (εμείς τον λέμε Λάικα, καθώς η Λάικα ήταν το πρώτο ζώο στο διάστημα) μελετούν τους αστερισμούς και, στη συνέχεια, μπαίνοντας στο διαστημόπλοιό τους, πηγαίνουν στον Ήλιο και παρατηρούν από κοντά τη φωτόσφαιρα και τις ηλιακές προεξοχές. 

Αφού κάνουν στάση για να μελετήσουν τους εξωτερικούς πλανήτες, οδηγούνται στη ζώνη αστεροειδών, όπου μαθαίνουν για τους κομήτες, αλλά και τον αστεροειδή... κόκκαλο! 

Στις σελίδες σχετικά με τα αστέρια, τα μαθαίνουμε για το Big Bang, τις εκρήξεις supernova, τα νεφελώματα και τις μαύρες τρύπες, ενώ, ύστερα, βλέπουμε τα διαφορετικά είδη γαλαξιών, μέχρι οι ήρωές μας να επιστρέψουν στη Γη. 


Ταξίδι στην Ιστορία

Στο βιβλίο Ταξίδι στην Ιστορία ακολουθούμε τους τρεις πρωταγωνιστές σε ένα ταξίδι στον χρόνο, όπου κατεβαίνουμε γεωλογικά στρώματα, όπως ακριβώς θα κάναμε αν ήμασταν ιστορικοί γεωλόγοι. 

Αλήθεια, είχατε συνειδητοποιήσει ότι οι Αζτέκοι άκμασαν αργότερα από τη Μεσαιωνική Γαλλία, για την οποία γνωρίζουμε τόσα πολλά; 

Μαθαίνουμε για τη ζωή των κατοίκων στην κάθε περιοχή, τις συνήθειές τους, κάποια στοιχεία λατρείας, ακόμη και για τη τα κτήρια που κατασκεύαζαν. Υπάρχει ξεχωριστή αναφορά στην αρχαία Κίνα, την αρχαία Ελλάδα και την αρχαία Αίγυπτο, χωρίς να παραλείπονται οι προϊστορικοί άνθρωποι. 

Σε κάθε σελίδα, υπάρχει ένα μικρό παιχνίδι ανακάλυψης, που είναι κάπως  απαιτητικό, αλλά πολύ διασκεδαστικό για τους μικρούς αναγνώστες! 

Ενδεικτικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από:
Ταξίδι στην Ιστορία: public.gr  ///   metaixmio.gr
Ταξίδι στο Διάστημα: public.gr  ///  metaixmio.gr
__________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
Instagram: @julie_vaio
__________________

Ταξίδι στην Ιστορία
Συγγραφέας: Timothy Knapman
Εικονογράφος: Wesley Robins
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Σελίδες: 26
Ημερομηνία Έκδοσης: 23/01/2020
Διαστάσεις: 21 Χ 34
Εξώφυλλο: Σκληρό

Σύνοψη
Γύρνα κι εσύ πίσω στην Ιστορία, μαζί με την Άλι, τον Όλι και τον σκυλάκο τους τον Γούφερ! Από την Αμερικανική Δύση μέχρι την Εποχή των Παγετώνων, μάθε τα πάντα για τους πιο σημαντικούς πολιτισμούς και τις πιο συναρπαστικές περιόδους της Ιστορίας.
Τι έτρωγαν οι Αζτέκοι; Ποια αγωνίσματα περιλάμβαναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες; Τι συνέβαινε σε ένα μεσαιωνικό πρωτάθλημα κονταρομαχίας; Ταξίδεψε πίσω στην Ιστορία, για να το μάθεις!


Ταξίδι στο Διάστημα
Συγγραφέας: Timothy Knapman
Εικονογράφος: Wesley Robins
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Σελίδες: 26
Ημερομηνία Έκδοσης: 23/01/2020
Διαστάσεις: 21 Χ 34
Εξώφυλλο: Σκληρό

Σύνοψη
Εκτοξεύσου κι εσύ στο διάστημα, μαζί με την Άλι, τον Όλι και τον σκυλάκο τους τον Γούφερ! Από τους αστερισμούς ως τους διαστημικούς περιπάτους, ανακάλυψε τα πάντα για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και τους άπειρους κόσμους πέρα απ’ αυτούς.
Ποιος αστερισμός μοιάζει με σκύλο; Γιατί είναι κόκκινος ο Άρης; Ποιος πλανήτης έχει περισσότερα από 60 φεγγάρια; Ταξίδεψε στο διάστημα, για να το μάθεις!

__________________
Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...