Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Το μικρό λιονταράκι θύμωσε! ΡΟΑΡ!

Το μικρό λιονταράκι μάλωσε με την αδερφή του και θύμωσε τόσο πολύ, που αποφάσισε να τρέξει μακριά από την οικογένειά του! Όμως ακόμη δεν έχει ξεθυμάνει. Θα μπορέσουν τα άλλα ζώα που θα συναντήσει να το το βοηθήσουν να εκτονωθεί; Μετά τα πολυαγαπημένα μας "Το μεγάλο ΑΑΑ-ΟΟΟ", "Κοίτα ένας δράκος!" και "Το μικρό γιατί", ο συγγραφέας και εικονογράφος Jonny Lambert επανέρχεται με ένα νέο υπέροχο βιβλίο από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα. 

Το μικρό λιονταράκι θύμωσε! ΡΟΑΡ!

Καθώς περπατούσε το μικρό μας λιονταράκι με την οικογένειά του, ξαφνικά άρχισε να τσακώνεται με την αδερφή του. Ο μπαμπάς τους ζήτησε να σταματήσουν, όμως εκείνο νιώθει πολύ αδικημένο και απομακρύνεται. Νιώθει ότι θα κάνει ΜΠΑΜ!!! Η αντιλόπη και η ζέβρα έχουν κάτι να του προτείνουν, για να μπορέσει να ηρεμήσει. Αλλά δεν του αρέσει καθόλου. Θα του αρέσει η λύση του ρινόκερου ή του ιπποπόταμου; 

Μάλλον ούτε και αυτές. Δεν μπορεί να ηρεμήσει με τίποτα. Ώσπου ξαφνικά, πέφτει πάνω σε έναν πολύ θυμωμένο ελέφαντα κι αρχίζουν μεγάλο καβγά! Όλα τα ζώα τρομάζουν από τις δυνατές φωνές! 


Τελικά είναι ο μπαμπουίνος εκείνος που θα τους εξηγήσει τι συνέβη και θα προτείνει στο μικρό λιονταράκι κάτι που θεωρεί ότι θα το βοηθήσει πραγματικά. Θα καταφέρει όμως όντως το λιονταράκι να ηρεμήσει; 

Με πολύ χιούμορ και ομοιοκατάληκτα στιχάκια, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης του θυμού και κατανοούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τους γύρω τους ο ανεξέλεγκτος θυμός. 



Μπορείτε να το αγοράσετε από:  pyramida.com.gr   ianos.gr    public.gr

_________________________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
Instagram: @julie_vaio
_________________________________________
Το μικρό λιονταράκι θύμωσε! Ροαρ!
Συγγραφέας: Jonny Lambert 
Εικονογράφος: Jonny Lambert 
Μετάφραση: Ράνια Τζιαμπίρη
Εκδότης: Τζιαμπίρης - Πυραμίδα
Ημερ/νία έκδοσης: 8/1/2019

Σελίδες: 32



Το μικρό λιονταράκι θύμωσε! Χτυπιέται και χοροπηδάει και φωνάζει! Ό,τι και να κάνει ο θυμός δεν του περνάει. Μήπως χρειάζεται τη βοήθεια των φίλων του; Μετά από την ιστορία αυτού του βιβλίου τα παιδιά αντιλαμβάνονται το συναίσθημα του θυμού και τους τρόπους διαχείρισής του προκειμένου να τον ξεπερνούν και να είναι και πάλι χαρούμενα.

Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...