Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Φεγγαροπαιχνιδίσματα

Μου είναι λίγο δύσκολο να σας περιγράψω τα "Φεγγαροπαιχνιδίσματα", γιατί είναι ένα μαγικό βιβλίο. Μέσα σε μόλις 46 σελίδες, ο Ανέστης Ποϊράζης κατορθώνει να κατασκευάσει μία ολόκληρη πολιτεία και να παρουσιάσει τις ιδιαίτερες συνήθειες των κατοίκων της, να κάνει λόγο για την επίδραση της τέχνης πάνω στους ανθρώπους και, κυρίως, να μας γνωρίσει τον Ντάνιελ, τον πρωταγωνιστή μας, και τον παιδικό του έρωτα. Η εικονογράφηση του Κώστα Καρασαββίδη είναι παιχνιδιάρικη και, μολονότι το φόντο ολόκληρου του βιβλίου είναι μαύρο (καθώς όλα διαδραματίζονται τη νύχτα), δεν είναι σκοτεινή, αλλά, αντιθέτως, όλες οι μορφές μοιάζουν σχεδόν αυτόφωτες. 

Φεγγαροπαιχνιδίσματα

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται σε μία χώρα όπου όλοι, μεγάλοι και μικροί, κοιμούνται την ημέρα και ξυπνούν τη νύχτα, για να πάνε στις δουλειές ή στο σχολείο τους. 


Οι κάτοικοί της (που είναι όλοι ξανθοί με κάτασπρο δέρμα) δε διαφέρουν και τόσο από εμάς. Παίζουν τα ίδια παιχνίδια, κάνουν τις ίδιες δουλειές και κάνουν γιορτές με γλέντια σαν τα δικά μας. Και αγαπούν πολύ πολύ το φεγγάρι...

Ο Ντάνιελ το αγαπάει πιο πολύ από όλους. Λατρεύει να κάνει κολλάζ και να φτιάχνει διαρκώς φεγγάρια με νέα χρώματα και νέα υλικά. 

Ώσπου ένα ξημέρωμα, άκουσε τη Σύλια, την ξαδέρφη του γείτονά του, που είχε έρθει από μία άλλη χώρα, να παίζει βιολί. Ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα τον κατέκλεισε...

Από τότε, κάθε ξημέρωμα, βρισκόταν στο δωμάτιό του κι έφτιαχνε φεγγάρια, υπό τους ήχους του βιολιού της Σύλια. Μάλιστα η μουσική είχε τέτοια επίδραση πάνω του, που βελτίωσε ακόμη και την τεχνική του, ενώ ανακάλυψε και νέα υλικά για τα φεγγάρια του!

Οι διακοπές πέρασαν και τα δύο παιδιά δεν συναντήθηκαν ποτέ από κοντά. Ο Ντάνιελ όμως είχε πλέον αγαπήσει βαθιά τον ήχο του βιολιού και, ξεχνώντας σταδιακά τα φεγγάρια, αφιερώθηκε στη μουσική. Μέχρι που μια μέρα, σε μια άλλη χώρα... 

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με την υπέροχη πρωτότυπη μουσική του Daniel Georgiev και την πανέμορφη αφήγηση της Μαριάννας Ρούκαλη. Αναζητήστε το, ξεφυλλίστε το και πείτε μου τη γνώμη σας. Για εμένα είναι από τα πιο όμορφα βιβλία μυθοπλασίας του 2019.

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από:  ikarosbooks.gr    public.gr


_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
_______________________________

Φεγγαροπαιχνιδίσματα
Συγγραφέας: Ανέστης Ποϊράζης
Εκδότης: Ίκαρος
Eikon: 9789605722753
Αριθμός Σελίδων: 46
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Προτεινόμενη Ηλικία: 3 +
Διαστάσεις: 22χ30
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2019



Η ιστορία αυτή ξεκινά σε μια μικρή χώρα, όπου οι κάτοικοί της είχαν μία παράξενη συνήθεια: ξυπνούσαν το σούρουπο και έπεφταν για ύπνο την αυγή! Ο Ντάνιελ βρίσκεται κάθε νύχτα στο δωμάτιό του φτιάχνοντας κολάζ με τα αγαπημένα του φεγγάρια. Ώσπου μια μέρα, ή πιο σωστά μια νύχτα, ακούει τον ήχο ενός βιολιού. Αυτός ο ήχος, αυτή η υπέροχη μελωδία, θα γίνει η αφορμή για να ανακαλύψει το ταλέντο που θα διαμορφώσει τα πιο απρόσμενα όνειρά του. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με την αφήγηση του παραμυθιού αλλά και πρωτότυπη μουσική.
Μουσική: Daniel Georgiev,  Αφήγηση: Μαριάννα Ρούκαλη
_______________________________


Δείτε ακόμη:



Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...