Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ο φίλος μου ο Τζιμ

Το βιβλίο "Ο φίλος μου ο Τζιμ" της Kitty Crowther @kittycrowther είναι μία σπουδαία ιστορία για τη διαφορετικότητα, τα στερεότυπα, την αποδοχή και τη φιλία, που δεν μπορεί παρά να σε αγγίξει βαθιά. Όταν δύο πουλιά, ένας μαύρος κότσυφας κι ένας λευκός γλάρος, συναντιούνται και γίνονται φίλοι, κανείς τους δεν πιστεύει ότι οι υπόλοιποι γλάροι θα είναι εχθρικοί απέναντί του χωρίς καν να τον γνωρίσουν. 


Ο φίλος μου ο Τζιμ


Ο Τζακ είναι ένας μαύρος κότσυφας, που ονειρεύεται να γνωρίσει τη θάλασσα. Όταν επισκέπτεται την παραλία, γνωρίζει τον Τζιμ, έναν λευκό γλάρο, που του προτείνει να πάνε μαζί στο νησί του. 

Όταν φτάνουν εκεί, ο Τζακ μένει έκπληκτος. Ποτέ του δεν έχει δει ποτέ ξανά τόσα πολλά λευκά πουλιά μαζεμένα! Όπως βλέπετε, η εικονογράφηση, αποτελούμενη άλλοτε από πολλά καρέ κι άλλοτε από ολοσέλιδες εικόνες, αποδίδει με εξαιρετικό τρόπο την ιστορία και τα συναισθήματα των ηρώων. 

Παράλληλα, όμως, συνειδητοποιεί ότι ο διαφορετικός εκεί πέρα είναι ο ίδιος. Κι ότι οι υπόλοιποι γλάροι δεν είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν να τον γνωρίσουν, τον απορρίπτουν εξαρχής λόγω του χρώματός του. Σε όλη αυτή την κατάσταση, ο Τζιμ αποδεικνύει πόσο καλός φίλος είναι, μένοντας δίπλα στον Τζακ παρά την καχυποψία των υπολοίπων.

Πηγαίνουν βόλτες στο κοντινό δάσος και περνάνε χρόνο παρέα. Μέχρι που μια μέρα, ο Τζακ ανακαλύπτει στο σπίτι ένα μπαούλο γεμάτο με βιβλία και με έκπληξη πληροφορείται ότι κανείς στο νησί δεν διαβάζει!

Με όχημα τη μαγεία των ιστοριών, ο Τζακ κατακτά το γλαρονήσι και τους δύσπιστους κατοίκους του, μαθαίνοντάς τους όχι μόνο την αξία των βιβλίων, αλλά κυρίως ότι, όσο διαφορετικός κι αν μοιάζει ο απέναντι, πάντα μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε νέα πράγματα. Ακόμη και για τον ίδιο μας τον εαυτό... 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: martis.gr   ianos.gr   public.gr
_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
_______________________________


Ο φίλος μου ο Τζιμ
Συγγραφέας/εις: Kitty Crowther 

Εκδότης: Μάρτης
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά

Σελίδες: 28

Διαστάσεις βιβλίου: 25x25 cm

Ημερ/νία έκδοσης: 22/5/2019


Σύνοψη
Μια ωραία μέρα ο Τζακ αποφάσισε πως θέλει να γνωρίσει τον κόσμο. Περισσότερο απ’ όλα θέλει να δει τη θάλασσα, την τόσο γαλάζια, την τόσο μεγάλη...
Το κλασικό πλέον βιβλίο της Kitty Crowther Ο φίλος μου ο Τζιμ (Ο μαύρος κότσυφας και ο άσπρος γλάρος, όπως κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τους Σύγχρονους Ορίζοντες), που την καθιέρωσε στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού και έθιξε το ζήτημα της διαφορετικότητας και της αποδοχής, κυκλοφορεί ξανά στα ελληνικά σε αναθεωρημένη έκδοση και νέα μετάφραση, πιστή στο πρωτότυπο, της Μυρσίνης Γκανά.
«Στον κόσμο της η πύλη μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας είναι διάπλατα ανοικτή. Απευθύνεται στον αναγνώστη ευγενικά και προσωπικά, γεγονός που ασκεί ουσιαστική επίδραση πάνω του. Με βαθύτατη έγνοια και κατανόηση προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αναδεικνύει τρόπους με τους οποίους η αδυναμία μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη. Ο ανθρωπισμός και η ενσυναίσθηση χαρακτηρίζουν και διαπερνούν την τέχνη της».

Από την απόφαση της κριτικής επιτροπής του βραβείου ALMA.



Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...