Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Δεν είμαι γκρινιάρης!

Αν ψάχνατε για ένα βιβλίο που να μιλάει για το πόσο μπορεί να ενοχλούν οι ταμπέλες έναν άνθρωπο, τότε το "Δεν είμαι γκρινιάρης" του Steve Smallman, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Με έναν χιουμοριστικό τρόπο, βλέπουμε το ποντικάκι, το οποίο όλοι χαρακτηρίζουν ως "γκρινιάρικο", να βοηθάει τον μικρό ασβό που έχασε τη μαμά του. Το βιβλίο πλαισιώνεται θαυμάσια από τη ζεστή εικονογράφηση της Caroline Pedler, που είναι γεμάτη χρώματα και παρουσιάζει τα ζωάκια με τον πιο γλυκό τρόπο. 

Δεν είμαι γκρινιάρης


Μια μέρα, ο ποντικούλης πήγε να βγει από το σπίτι του και τι να δει; Κάτι εμπόδιζε την είσοδο! Κοιτάζει από το παράθυρο και διαπιστώνει ότι ήταν ένας μικρός ασβός που έκλαιγε, επειδή είχε χάσει τη μαμά του. 

Αποφάσισε να βοηθήσει τον ασβό, όμως σύντομα χάθηκαν κι έτσι χρειάστηκαν τη βοήθεια κι άλλων ζώων. Ο σκίουρος, βλέποντας τον ασβό και τον... γκρινιάρη(!) ποντικό, είχε μια ιδέα για το πού μπορούσαν να απευθυνθούν. 

Η κουκουβάγια τα ίδια με τον σκίουρο! Πάλι τον χαρακτηρίζει γκρινιάρη! Αλλά τουλάχιστον γνωρίζει προς τα πού να κινηθούν... Μέχρι τη στιγμή που πιάνει βροχή και πρέπει να βρουν κάποιο κατάλυμα... 

Και μόλις σταματά η βροχή και όλοι βιάζονται γιατί νυχτώνει, εμφανίζεται ένας λύκος! Ένας λύκος που αποκαλεί τον ποντικό και γκρινιάρη και... "επιδόρπιο" (ατελείωτα γέλια κάθε φορά σε αυτό το σημείο από τον γιο μου). Θα καταφέρουν οι φίλοι να γλιτώσουν και να βρουν τη μαμά; Και τελικά, ήταν πράγματι γκρινιάρικο το μικρό ποντικάκι;


Ειλικρινά έχουμε περάσει πολλές ώρες αναπαριστώντας το βιβλίο αυτό (η αναπαράσταση βιβλίων είναι η αγαπημένη ασχολία του 3,5 ετών γιου μου) κι έχουμε γελάσει πάρα πολύ με το πονηρό βλέμμα που μου ρίχνει κάθε φορά που κάποιος αποκαλεί τον ποντικούλη "γκρινιάρη" και με τον τρόπο που αντιδρά. Παράλληλα, εκτός από τη διασκέδαση, έχει αποτελέσει αφορμή και για ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αναφορικά με το πόσο μπορεί να πληγώσουν κάποιες λέξεις τους ανθρώπους γύρω μας, για το πόσο ανακριβείς μπορεί να είναι μερικές φορές, για τις βαθύτερες αιτίες μιας συμπεριφοράς που ενδεχομένως δεν μας αρέσει, αλλά και για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουμε εάν χαθούμε... Να το διαβάσετε οπωσδήποτε! 



Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: pyramida.com.gr ianos.gr public.gr
_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
_______________________________


Δεν είμαι γκρινιάρης

Συγγραφέας/εις: Steve Smallman 
Εικονογράφος: Caroline Pedler
Ημερομηνία έκδοσης: 8/1/2019
Εκδότης: Τζιαμπίρης - Πυραμίδα
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 32
Διαστάσεις βιβλίου: 26x30 cm


Σύνοψη
Το μικρό ποντικάκι που γκρινιάζει όλη μέρα, πρέπει να βοηθήσει έναν ασβό που έχασε τη μαμά του. Άραγε θα μπορέσει να ξεπεράσει τη γκρίνια του και να μάθει την αξία της φιλίας; Μια συναρπαστική ιστορία που αναδεικνύει την έννοια της αλληλοστήριξης και της φιλίας.
_______________________________

Δείτε ακόμη:

Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...