Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Υπέροχες γυναίκες που έκαναν θαύματα


Μετά το απίθανο βιβλίο "Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο [το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ public.gr // metaixmio.gr], η Kate Pankhurst επανέρχεται με το βιβλίο της "Υπέροχες γυναίκες που έκαναν θαύματα". Σε αυτό μαθαίνουμε για τη ζωή και τα επιτεύγματα 13 γυναικών που κατόρθωσαν πραγματικά εντυπωσιακά πράγματα, παρά τις δυσκολίες και τις προκαταλήψεις που αντιμετώπισαν. Η εικονογράφηση είναι πολύχρωμη και παιχνιδιάρικη, ελκύοντας τα παιδιά, που προσπαθούν να ανακαλύψουν όλες τις λεπτομέρειές της. Ο 4χρονος γιος μου το έχει λατρέψει!



Υπέροχες γυναίκες που έκαναν θαύματα


Η πρώτη γυναίκα που παρουσιάζεται είναι η  Μαρία Σιμπίλα Μεριάν, μία σπουδαία εντομολόγος, το έργο της οποίας παραμένει εμβληματικό ακόμη και σήμερα. 

Μία από τις σημαντικότερες γυναίκες επιστήμονες, με συμβολή αξεπέραστη στη σύγχρονη κατανόηση του DNA, είναι η Ρόζαλιντ Φράνκλιν, η οποία συμπεριλαμβάνεται επίσης στο βιβλίο. Μου άρεσε ιδιαιτέρως το ότι θίγεται ξεκάθαρα η παραγνώριση της συνεισφοράς της. 

Σε μία εποχή που ήταν αδιανόητο για μία γυναίκα να σπουδάσει και να ασκήσει την ιατρική, ο Δρ. Τζέιμς Μπάρι διαπρέπει ως στρατιωτικός γιατρός. Μέχρι που, μετά το θάνατό του, αποκαλύπτεται ότι ήταν... γυναίκα! 

Η Ρόζα Μέι Μπίλινγκχερστ έμεινε ανάπηρη από πολυομυελίτιδα όταν ήταν παιδί, αλλά ποτέ δεν παραιτήθηκε από τη ζωή. Εντάχθηκε στην Κοινωνική και Πολιτική Ένωση Γυναικών και έγινε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του κινήματος των σουφραζετών. 

Το βιβλίο "Υπέροχες γυναίκες που έκαναν θαύματα" είναι ένα βιβλίο-έμπνευση για κάθε παιδί, καθώς πραγματεύεται τις μοναδικές ιστορίες γυναικών που, παρά τις δυσκολίες, παρέμειναν πιστές στα ιδανικά τους και ακολούθησαν τα όνειρά τους. Και τα κατάφεραν! Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: public.gr /// metaixmio.gr


_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
_______________________________

Υπέροχες γυναίκες που έκαναν θαύματα
Συγγραφέας: Kate Pankhurst 
Εικονογράφηση: Kate Pankhurst 
Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
Εκδότης: Μεταίχμιο
Σελίδες: 40
Διαστάσεις βιβλίου: 25Χ25 cm
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Ημερ/νία έκδοσης: 26/8/2019

Ένα βιβλίο γεμάτο εντυπωσιακές ιστορίες θαρραλέων γυναικών με πρωτοποριακές καριέρες. Αναρριχήσου στην κορυφή του Έβερεστ με την ατρόμητη ΓΙΟΥΝΚΟ ΤΑΜΠΕΪ, ταξίδεψε ψηλά στον ουρανό με τη ΣΟΦΙ ΜΠΛΑΝΣΑΡ και το μεγάλο, εντυπωσιακό αερόστατό της και υπολόγισε απίστευτους μαθηματικούς τύπους με την ΚΑΘΡΙΝ ΤΖΟΝΣΟΝ για να στείλεις τους πρώτους ανθρώπους στο διάστημα!


Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...