Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Ας πούμε αυτή τη λέξη

"Καλημέρα", "Συγγνώμη", "Ευχαριστώ", "Παρακαλώ", "Σ' αγαπώ", "Χαμογέλα", "Μπορώ!"

Μέσα από ένα ιδιαίτερο εύρημα, ενός μικρού γκρίζου παπαγάλου, που θέλει να γίνει κι αυτός πολύχρωμος, η Μαρία Κουτσανοπούλου μας υπενθυμίζει ότι οι λέξεις μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη. Η εικονογράφηση της Λίας Φωτιάδου είναι αισιόδοξη και γεμάτη χρώματα, όπως ακριβώς και το κείμενο της αφήγησης. 

Ας πούμε αυτή τη λέξη


Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, ένας μικρός γκρίζος παπαγάλος ήταν πολύ λυπημένος, γιατί το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής του ήταν να αποκτήσει κι αυτός πλουμιστά φτερά. 

Έτσι αποφασίζει να συμβουλευτεί τη σοφή μάινα, η οποία του προτείνει να αναζητήσει τις μικρές αλλά δυνατές λέξεις που κάνουν πολύχρωμη τη ζωή μας. 

Ένα "Καλημέρα!" αργότερα, ο παπαγάλος μας έχει πλέον ένα κίτρινο λοφίο, με ένα "Συγγνώμη, αποκτά πράσινα φτερά και, με ένα "Μπορώ!" γάλαζια πούπουλα. 

Ύστερα θα δει ένα κορίτσι, που λέει "Ευχαριστώ!". Έχετε καταλάβει από πού παίρνει τα υπέροχα χρώματά του; 

Μα ασφαλώς από τη φύση! Από τις ακτίνες του Ήλιου, τα φύλλα των δέντρων, το νερό της λίμνης, τη θάλασσα... 

... από τα κοράλλια, τα λουλούδια (ή μήπως τις σκεπές των δέντρων), ακόμη κι από τα σύννεφα του δειλινού. 

Πρόκειται για μια ιστορία για τη δύναμη των λέξεων και πώς αυτές μπορούν να αποτελέσουν το μοχλό αλλαγής στη ζωή μας, μια ιστορία για το ότι αξίζει να προσπαθείς για τα όνειρά σου, η οποία έχει υπάρξει αφορμή για πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις! 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: pyramida.com.gr //ianos.gr // public.gr
_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
_______________________________

Ας πούμε αυτή τη λέξη
Συγγραφέας: Μαρία Κουτσανοπούλου 
Εικονογράφηση: Λία Φωτιάδου
Εκδότης: Τζιαμπίρης - Πυραμίδα
Αριθμός Σελίδων: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 29χ23
Έτος Έκδοσης: 2019

Σύνοψη
"Υπάρχουν κάποιες λέξεις που δίνουν χρώμα στη ζωή μας. Είναι μικρές αλλά έχουν μεγάλη δύναμη. Άνοιξε τα φτερά σου και ψάξε να τις βρείς." Είπε η Μάινα στον γκρί παπαγάλο. 
Μια πολύχρωμη ιστορία, που μας λέει ν'ανοίξουμε την καρδιά μας και να γεμίσουμε την κάθε μέρα μας με λέξεις θετικές. Γιατί οι λέξεις έχουν τη δύναμη να αλλάζουν πρώτα τη διάθεσή μας και μετά την πραγματικότητα που ζούμε!
_______________________________

Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...