Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Μια πυγολαμπίδα κάτω από τα σκεπάσματα

Τι γίνεται όταν ένα μικρό κοριτσάκι αγαπάει τόσο πολύ το τάμπλετ του και τις άπειρες εφαρμογές που αυτό διαθέτει, ώστε το βράδυ αντί να κοιμηθεί να το παίρνει κρυφά και να συνεχίζει το παιχνίδι; Τι θα σκαρφιστεί η μαμά για να της δείξει ότι η ζωή είναι πιο διασκεδαστική χωρίς αυτό; Θα τα καταφέρει;

Μια πυγολαμπίδα κάτω από τα σκεπάσματα

Η μικρή της ιστορίας μας καληνυχτίζει τη μαμά της και πάει για ύπνο. Όμως η μαμά βλέπει κάτι που δεν της αρέσει καθόλου: το φως του τάμπλετ στο δωμάτιο. Μα πότε το πήρε και δεν την κατάλαβε; 


Ετοιμάζεται να αρχίσει το γνωστό κήρυγμα, μέχρι που αναθεωρεί κι αρχίζει να σκέφτεται τι ήταν εκείνο που την έκανε ευτυχισμένη ως παιδί και το βρίσκει πολύ γρήγορα. Ήταν οι βόλτες, τα παιχνίδια, οι παρέες και τα γέλια με ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου. 


Έτσι, αποφασίζει να βάλει ένα στοίχημα μαζί της, για να της αποδείξει ότι ο φυσικός κόσμος μπορεί να είναι εξίσου (ή και περισσότερο) απολαυστικός! Θα πάνε μία πολύ διασκεδαστική βόλτα κι, αν η μικρή περάσει καλύτερα από ό,τι με το τάμπλετ, τότε θα θέσουν όρια για τη χρήση του. 

Το πείραμα στέφεται με επιτυχία! Η μικρή περνάει υπέροχα με όλα όσα έκαναν. Ήρθε, ωστόσο, η ώρα να θέσει κι εκείνη τους όρους της: θέλει οι γονείς της να περνάνε ποιοτικό χρόνο μαζί της όλο τον χρόνο, να μην ασχολούνται μαζί της μόνο για τα μαθήματά της. Έτσι, με ένα απλό πείραμα, γονείς και παιδί αποφάσισαν από κοινού να θέσουν όρια στη χρήση των συσκευών και να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. 


Το βιβλίο "Μια πυγολαμπίδα κάτω από τα σκεπάσματα" της Μαρίας-Φωτεινή Χαλαστάνη @Maria Chlst πραγματεύεται ένα πολύ ιδιαίτερο και ακανθώδες θέμα, προσφέροντας μία εναλλακτική προσέγγιση, ενώ η αφαιρετική εικονογράφηση του Βελή Μπούρδου δεν αποσπά τον αναγνώστη από την ιστορία, βοηθώντας τον να κατανοήσει ευκολότερα το κείμενο. Εάν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, να το αναζητήσετε! 


Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: siderisbooks.gr   public.gr
_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
_______________________________

Μια πυγολαμπίδα κάτω από τα σκεπάσματα
Συγγραφέας: Μαρία-Φωτεινή Χαλαστάνη
Εικονογράφος: Βελής Μπούρδος
Εκδότης: Σιδέρη Μιχάλη
Αριθμός Σελίδων: 64
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Προτεινόμενη Ηλικία: 7+ ετών
Διαστάσεις: 21χ14
Ημερ/νία έκδοσης: 17/1/2019

Σύνοψη
Από τα µάγια της… φωτεινής οθόνης δε θα γλιτώσει κανείς! Είναι, όµως, στο χέρι µας, να τα κάνουµε «ευλογία» και όχι «κατάρα». Σε αυτό το παραµύθι, µικροί και µεγάλοι διδασκόµαστε να βάζουµε όρια στη χρήση των ηλεκτρονικών µέσων.
Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, την οποία ονοµάζετε όπως εσείς θέλετε, έχει «κολλήσει» τόσο πολύ µε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, που φτάνει στο σηµείο να παίρνει κρυφά το tabletτων γονιών της. Όταν η µαµά το ανακαλύπτει, βάζουν ένα ενδιαφέρον στοίχηµα. Ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει; Αξίζει τον κόπο να αφήσουµε την «εύκολη και πρόχειρη» διασκέδαση, το «ψηφιακό µας γλυκό», για χάρη της αληθινής γευστικής απόλαυσης, της παραδοσιακής ψυχαγωγίας και της εξερεύνησης του φυσικού µας κόσµου;
Διαβάστε και αποφασίστε µόνοι σας!

Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...