Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Τι άκουσε η πασχαλίτσα στις διακοπές

Η αγαπημένη μας πασχαλίτσα από το βιβλίο "Τι άκουσε η πασχαλίτσα" επανέρχεται με μία νέα περιπέτεια στο Λονδίνο, όπου πήγε διακοπές. 

Τι άκουσε η πασχαλίτσα στις διακοπές

Η φίλη μας η πασχαλίτσα αποφάσισε να πάει στο Λονδίνο για διακοπές και να επισκεφθεί τον ζωολογικό κήπο. Εκεί βλέπει τίγρεις, ελέφαντες, μαϊμούδες κι ένα σωρό ζώα! 

Κι όπως περιπλανιέται αμέριμνη, ξαφνικά ακούει τους παλιούς της γνωστούς, τους ληστές να σκαρώνουν ένα νέο σχέδιο... 

Θέλουν να κλέψουν την μικρότερη μαϊμού, για να τη στείλουν να κλέψει το στέμμα της βασίλισσας. Αμέσως η πασχαλίτσα σημαίνει συναγερμό! Ενημερώνει τα ζώα του ζωολογικού κήπου και φτάνει ακόμη και στους σκύλους της βασίλισσας. 

Όταν έπεσε η νύχτα και οι κακοί κατέφθασαν, όλοι ήταν έτοιμοι. Θα καταφέρουν να φέρουν σε πέρας το σχέδιό τους ή θα τα ανατρέψει όλα η μικρή πασχαλίτσα; 

Η Julia Donaldson επανέρχεται με μία αστεία ιστορία, σε έμμετρο στίχο που ταιριάζει απολύτως με την παιχνιδιάρικη εικονογράφηση της Lydia Monks, που ειλικρινά δεν ξέρω πόσες φορές διαβάσαμε το τελευταίο διάστημα! 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: metaixmio.gr //ianos.gr // public.gr
_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
_______________________________

Τι άκουσε η πασχαλίτσα στις διακοπές
Συγγραφέας: Julia Donaldson 
Εικονογράφηση: Lydia Monks
Ημερ/νία έκδοσης: 30/5/2019
Εκδότης: Μεταίχμιο
Σελίδες: 32
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις βιβλίου: 25x25

Σύνοψη
Όταν η πασχαλίτσα επισκέπτεται τη µεγάλη πόλη για διακοπές, συναντά εκεί τους δυο γνωστούς κακούς, που σχεδιάζουν να κλέψουν το µαϊµουδάκι του ζωολογικού κήπου. Και το καταχθόνιο σχέδιό τους δε σταµατά εκεί, αφού έχουν βάλει στο µάτι το ίδιο το στέµµα της βασίλισσας! Τι θα σκαρφιστεί αυτή τη φορά η πασχαλίτσα για να τους σταµατήσει;

Τους δυο κακούς απ’ τα παλιά αντίκρισε ξανά.
Προς τις µαϊµούδες έδειχναν και µίλαγαν σιγά:
«Θα πάµε και θα κλέψουµε» χαχάνιζαν κι οι δυο
«την πιο µικρή απ’ όλες τους, αυτή που λένε Τζο!».

Μια ακόµα συναρπαστική περιπέτεια της µικρής πασχαλίτσας.

Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...