Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

40 επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο // 40 υπέρμαχοι της ειρήνης στον κόσμο

Μία από τις αγαπημένες μου κατηγορίες βιβλίων είναι οι βιογραφίες, καθώς το να γνωρίζεις για τη ζωή σπουδαίων ανθρώπων μπορεί να ανάψει τη σπίθα στο μυαλό κάποιου παιδιού, το οποίο θα ταυτιστεί μαζί τους. Τα βιβλία "Επιστήμες: 40 επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο" και "Ειρήνη: 40 υπέρμαχοι της ειρήνης στον κόσμο" είναι μικρά και εύληπτα βιβλία, τα οποία παρουσιάζουν σύντομα και με πανέμορφη εικονογράφηση τη ζωή και το έργο σημαντικών εκπροσώπων της επιστήμης και ανθρώπων που συχνά έδωσαν τη ζωή τους για την ειρήνη. Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας. 


Επιστήμες: 40 επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο

Το βιβλίο "Επιστήμες" πραγματεύεται τη ζωή 40 σημαντικών επιστημόνων, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Σε κάθε δισέλλιδο αναφέρονται βασικά βιογραφικά στοιχεία, αλλά κυρίως η συνεισφορά του εκάστοτε επιστήμονα στον κλάδο του.


Σε αυτό περιέχονται οι βιογραφίες αρκετών αρχαίων Ελλήνων, όπως ο Θαλής, ο Πυθαγόρας, ο Αριστοτέλης και η Υπατία. 

Οι επιστήμονες που περιλαμβάνονται προέρχονται από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους, με έμφαση στις Φυσικές Επιστήμες. 

Επιπλέον, υπάρχουν και οι βιογραφίες σημαντικών γυναικών επιστημόνων, όπως η Βέρα Ρούμπιν, η Μαίρη Άνινγκ και η Ρόζαλιντ Φράνκλιν. 


Ειρήνη: 40 υπέρμαχοι της ειρήνης στον κόσμο

Το βιβλίο "Ειρήνη" αναφέρεται στη ζωή σπουδαίων προσωπικοτήτων που αγωνίστηκαν ο καθένας με τον τρόπο του για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο. 

Για κάθε άτομο που περιλαμβάνεται, αναφέρεται συνοπτικά η βιογραφία του και το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο έζησε. 

Επιπλέον, περιγράφεται η δράση του καθενός και οι στόχοι στους οποίους είχαν στρατευτεί. 

Τα εικονιζόμενα πρόσωπα προέρχονται από διαφορετικούς χώρους (φιλόσοφοι, συγγραφείς, γιατροί, καλλιτέχνες, επιστήμονες, πολιτικοί), επιτρέποντας σε όλους να βρουν ένα πρόσωπο αναφοράς. 

Ενδεικτικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από:
Επιστήμες: public.gr  ///  minoas.gr
Ειρήνη: public.gr  ///  minoas.gr
_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
_______________________________

Επιστήμες 40 επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο
40 επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο
Συγγραφέας: Anne Blanchard
Εικονογράφος: Tino


Μεταφραστής: Claire Never
Εκδότης: Μίνωας
Αριθμός Σελίδων: 96
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 20,5 x 14 cm
Έτος Έκδοσης: 2019

Σύνοψη
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 40 ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ, ΦΥΣΙΚΩΝ, ΧΗΜΙΚΩΝ, ΒΙΟΛΟΓΩΝ.
Ανακαλύψτε 40 επιστήμονες και ερευνητές οι οποίοι άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα κατανοεί το σύμπαν, τον κόσμο και τη ζωή.
Μάθετε αξιοπερίεργα γεγονότα και χιουμοριστικές στιγμές από τη ζωή τους και διαβάστε για τα μεγάλα ερωτήματα που τους βασάνιζαν. Ποιος θα αποτελέσει έμπνευση για σας;


Ειρήνη 40 ειρηνοποιοί
Συγγραφέας: Sandrine Mirza 
Εικονογράφος: Le Dio
Εκδότης: Μίνωας
Μεταφραστής: Claire Never
Σελίδες: 96
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις βιβλίου: 21x15 cm
Ημερ/νία έκδοσης: 24/1/2019

Σύνοψη
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 40 ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Ονειροπόλοι, καλλιτέχνες, συγγραφείς, άνθρωποι που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά μας. Από το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στην ειρηνική διαμαρτυρία του Γκάντι και στον αγώνα του Νέλσον Μαντέλα, σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε πώς μεγάλες προσωπικότητες αφιέρωσαν τη ζωή τους για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο με ειρηνικό τρόπο.

Ποια θα επιλέξετε ως δικό σας πρότυπο; Για να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο του χθες και του σήμερα!
_______________________________

Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...