Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Η Μάγια στο δάσος των Χριστουγέννων // Η καινούργια στολή του Άι Βασίλη


Ένα ατρόμητο κορίτσι κι ένας Άγιος Βασίλης, που σαν να έχει παχύνει τελευταία, θα μας βάλουν για τα καλά στο κλίμα των γιορτών. Μας τους φέρνουν κοντά μας οι Εκδόσεις Καστανιώτη.


Η Μάγια βαριέται πολύ τον χειμώνα, που νυχτώνει τόσο νωρίς. Έτσι, ένα απόγευμα που βρίσκει έναν φακό, αποφασίζει να πάει βόλτα στο δάσος. 

Στην αρχή βλέπει ένα σπιτάκι, με ένα νεογέννητο μωρό. Και μετά... ένα άλογο την παίρνει στη ράχη του και φεύγουν καλπάζοντας! 

Στο δάσος θα δουν μία... μπουγάδα με κόκκινα ρούχα και τον ιδιοκτήτη τους, κουδουνάκια κρεμασμένα από τα κλαδιά των δέντρων και μια υπέροχη συναυλία αγγέλων. Είναι όμως όλα όπως φαίνονται; 

Η αγαπημένη μας Μάγια, της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia), επιστρέφει σε νέες περιπέτειες. Μετά τη ζούγκλα (βλ. "Η Μάγια στη ζούγκλα") θα ξεκινήσει μία μεγάλη βόλτα στο σκοτεινό δάσος. Μια ιστορία με ομοιοκατάληκτους στίχους που συνοδεύεται από την απίθανη εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου, θα μας ταξιδέψει στη χριστουγεννιάτικη ιστορία της. 
_______________________________


Είναι Δεκέμβριος κι ο Άι Βασίλης ετοιμάζεται να δοκιμάσει τη στολή του. Όμως, έχει παχύνει λίγο τελευταία. Βλέποντας ότι χρειάζεται ΠΑΛΙ επιδιόρθωση, μετά από τόσα σκισίματα στις καμινάδες, αποφασίζει ότι είναι ώρα για μια νέα στολή. 

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Οι καλύτεροι μόδιστροι του κόσμου έρχονται και του παρουσιάζουν τις ιδέες τους. Ανατολίτικα ρούχα, ρούχα για... μηχανόβιους ακόμη και ρούχα για επιστήμονες δοκίμασε.

Τίποτα όμως δεν του φάνηκε κατάλληλο. Μέχρι που ένας σχεδιαστής για μυστικούς πράκτορες του έφτιαξε την τέλεια στολή: μαύρη (για να μη λερώνεται από τις στάχτες), με ραντάρ και σύστημα επικοινωνίας. 

Όμως  κάτι παράξενο θα παρατηρήσει στη μέση της διαδρομής του: κανένα παιδί δεν τον πλησιάζει όταν μπαίνει για να αφήσει τα δώρα. Ένα μικρό κορίτσι θα του λύσει τον προβληματισμό. Τα παιδιά δεν τον πλησιάζουν, επειδή δεν τον αναγνωρίζουν με τα μαύρα ρούχα! Πώς θα λύσει αυτό το πρόβλημα; Θα προλάβει να μοιράσει τα δώρα των παιδιών; 

Ο Μανώλης Νικόλτσιος μας στέλνει στα άδυτα του σπιτιού του Άι Βασίλη. Γραμμένο με χιούμορ και με τις αστείες και χαρούμενες εικόνες του Αποστόλη Ιωάννου, μας έκανε να γελάσουμε πολύ!


Ενδεικτικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από:

Η Μάγια στο δάσος των Χριστουγέννων: public.gr /// kastaniotis.com
Η Μάγια στη ζούγκλα: public.gr /// kastaniotis.com
Η καινούργια στολή του Άι Βασίλη public.gr /// kastaniotis.com

__________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
Instagram: @julie_vaio
__________________

Η Μάγια στο δάσος των Χριστουγέννων
Συγγραφέας: Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)
Εικονογράφος: Σοφία Τουλιάτου
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 24
Ημερ/νία έκδοσης: 11/2019

Σύνοψη
Είναι βράδυ Χριστουγέννων και η Μάγια τακτοποιεί τα πράγματά της. Βρίσκει έναν φακό κι αποφασίζει να κάνει μια τελευταία βόλτα.
Με περίσσιο θάρρος κατευθύνεται προς το δάσος. Ανάμεσα σε κλαδιά και χιόνια ανακαλύπτει όλα αυτά που ομορφαίνουν τις γιορτινές μας μέρες. Και ένα τραγούδι που μαγεύει όλα τα παιδιά λίγο πριν από τον ύπνο.


Η καινούρια στολή του Αϊ-Βασίλη
Συγγραφέας: Μανώλης Νικόλτσιος
Εικονογράφος: Αποστόλης Ιωάννου
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Αριθμός Σελίδων: 32
Έτος Έκδοσης: 2019

Σύνοψη
Η στολή του Αϊ-Βασίλη έχει παλιώσει, είναι βρόμικη και γεμάτη τρύπες. Και σαν να μη φτάνουν αυτά του πέφτει και λίγο μικρή. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποκτήσει μια καινούρια. Μήπως είναι καιρός να τολμήσει μια αλλαγή; Ποια στολή θα διαλέξει; Και γιατί τη νύχτα των Χριστουγέννων δε συναντά κανένα παιδί να τον περιμένει με προσμονή; Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μας θυμίζει ότι ο πραγματικός μας εαυτός, όπως και η μαγεία των γιορτών, δεν εξαρτάται από εξωτερικά γνωρίσματα αλλά κρύβεται μέσα μας.
__________________
Δείτε ακόμη:

Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...