Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

A book a day Challenge

Καθώς η βιβλιοθήκη μας μεγαλώνει και τα ενδιαφέροντα του σκιουράκου μας αλλάζουν, πολλά βιβλία, που τα είχαμε χιλιοδιαβάσει στο παρελθόν, έχουν πέσει κάπως στην αφάνεια. Αλλά δεν τα αποχωρίζεται (σε ποιον να έμοιασε άραγε!). 



Το σαββατοκύριακο μείναμε στο σπίτι λόγω πυρετού και ήταν ευκαιρία να κάνουμε κάτι για να οργανώσουμε καλύτερα το αναγνωστικό μας σαφάρι για τους επόμενους μήνες. Θα διαβάζουμε ένα τουλάχιστον (διαφορετικό) βιβλίο κάθε μέρα!

Έφτιαξα, λοιπόν, έναν πίνακα στο Word και κατέγραψα όλες τις ημέρες του Νοεμβρίου με χώρο για να σημειώσουμε το εκάστοτε βιβλίο. Εγώ καθόμουν στο γραφείο και ο νεαρός έτρεχε να κοιτάζει τη βιβλιοθήκη του για να επιλέγει βιβλία (ακόμη δεν καταλαβαίνω πώς έχουν τόση ενέργεια με πυρετό). Η προϋπόθεση είναι μία και απλούστατη: κανένα βιβλίο της λίστας δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται.

Η επιλογή του ήταν απολύτως ελεύθερη. Εγώ απλώς πρότεινα να αλλάξει λίγο η σειρά, ώστε να προσαρμόζεται το μέγεθος του βιβλίου στον διαθέσιμο χρόνο μας βάσει προγράμματος. Ως εκ τούτου, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται τόσο βιβλία για μωρά όσο και βιβλία για μεγαλύτερα παιδιά. 

Του άρεσε τόσο πολύ, που, μετά από επιμονή του, φτιάξαμε τη λίστα μας μέχρι τον Φεβρουάριο. Και κάπως έτσι έμαθα ότι επέλεξε ένα πολύ μικρό, βρεφικό μουσικό βιβλίο για την 1η Φεβρουαρίου, "γιατί  θα θέλει να μιλήσουμε για πολλή ώρα". 

Ήδη έχει κατενθουσιαστεί και με ρωτούσε κάθε μέρα ποιο βιβλίο έχουμε στη λίστα μας. Θα αναρτώ κάθε μέρα τις επιλογές του κι ελπίζω κάποια σποράκια να μας συνοδεύσουν σε αυτό το ταξίδι γεμάτο ιστορίες και γνώσεις. Stay tuned! 


Σσ.: Εάν θέλετε να χαρίσετε κάπου τα βιβλία που πλέον δεν διαβάζουν συχνά τα παιδιά σας, σας προτείνω να σκεφτείτε να τα δωρίσετε στον οργανισμό Library4All, ο οποίος μοιράζει βιβλία και αγάπη σε σχολικές βιβλιοθήκες και σε εκατοντάδες μαθητές. Δείτε λεπτομέρειες στη σελίδα τους. 

_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media!
Instagram: @julie_vaio
_______________________________

Δείτε ακόμη:

Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...