Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Μαθητευόμενος μηχανικός / Μαθητευόμενος γιατρός

Μετά τα πολύ αγαπημένα μας "Μαθητευόμενος επιστήμονας" και "Μαθητευόμενος αστροναύτης" (τα οποία σας έχω ήδη παρουσιάσει εδώ) οι Εκδόσεις Μεταίχμιο επανέρχονται με τα απίθανα Μαθητευόμενος μηχανικός και Μαθητευόμενος γιατρός. Διαρθρωμένα με τον ίδιο διασκεδαστικό τρόπο, εναλλάσσοντας τη "θεωρία" με "πρακτική εξάσκηση". Αφότου οι μικροί αναγνώστες μάθουν σχετικά με την κάθε επιστήμη και, εφόσον περάσουν το διαγώνισμα στο τέλος, αποφοιτούν με τιμή από την Ακαδημία! Πρόκειται για μία σειρά που την προτείνουμε (ο γιος μου κι εγώ) ανεπιφύλακτα! 


Μαθητευόμενος μηχανικός



Όπως μπορεί να δει κανείς από τα περιεχόμενα, το βιβλίο καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα της επιστήμης των μηχανικών. Από τους πολιτικούς μηχανικούς, στους ηλεκτρολόγους μηχανικούς, τους χημικούς μηχανικούς κ.λπ. 

Άλλοι άνθρωποι σχεδιάζουν κτίρια, ενώ άλλοι μηχανές. Ακόμη και διαστημόπλοια! Υπάρχουν πολλά είδη μηχανικών... 

Για να γίνει κάποιος καλός μηχανικός, θα πρέπει να γνωρίζει καλά τα υλικά του, ώστε να επιλέγει το κατάλληλο για κάθε εργασία. 

Άλλωστε δεν μπορεί κανείς να σχεδιάσει μηχανικά άκρα ή υποβρύχια, χωρίς να είναι σίγουρος για τις ιδιότητες των υλικών του. 

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση σημαντικών μηχανικών, ασφαλώς, με ένα πλήρες γλωσσάρι των σχετικών όρων. 


Μαθητευόμενος γιατρός


Εάν έχετε ένα παιδί που θέλει να μάθει για το ανθρώπινο σώμα ή φοβάται κατά τη διάρκεια των ιατρικών πράξεων, αυτό είναι ένα τέλειο βιβλίο για να γνωρίσει το επάγγελμα του γιατρού. 

Για να γίνει κάποιος καλός γιατρός, θα πρέπει να είναι αφοσιωμένος στο να βοηθάει τους ασθενής του, να τους δίνει σωστές συμβουλές και να χρησιμοποιεί με τον κατάλληλο τρόπο τα ιατρικά του εργαλεία. 

Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά το ανθρώπινο σώμα. Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, θα μάθει σχετικά με το κυκλοφορικό και το πεπτικό σύστημα, την καρδιά, τους μύες και τόσα άλλα τμήματα του οργανισμού μας. 

Θα μάθει όμως και για την αξία της σωστής διατροφής και του καλού ύπνου για την υγεία μας, καθώς επίσης και για τις αλλεργικές αντιδράσεις, τα μικρόβια που υπάρχουν παντού, τα φάρμακα, αλλά και για το τι συμβαίνει όταν τραυματιζόμαστε. 

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με το Πάνθεον σημαντικών γιατρών, το σχετικό γλωσσάρι και το πτυχίο του γιατρού! 

Ενδεικτικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από:
Μαθητευόμενος μηχανικόςpublic.gr  ///  ianos.gr  ///  metaixmio.gr
Μαθητευόμενος γιατρόςpublic.gr  ///  ianos.gr   ///  metaixmio.gr

_______________________________


Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
_______________________________

Μαθητευόμενος μηχανικός
Συγγραφέας: Cath Ard
Μεταφραστής: Σοφία Γρηγορίου
Εικονογράφος: Sarah Lawrence
Σελίδες: 48
Διαστάσεις: 20,7 Χ 25,7
Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία Έκδοσης: 15/07/2019

Σύνοψη
Είσαι έτοιμος να γίνεις αληθινός μηχανικός; Το βιβλίο αυτό θα σου μάθει τα πάντα για τους μηχανικούς και τις διάφορες ειδικότητές τους, από τους αρχιτέκτονες και τους πολιτικούς μηχανικούς ως τους ναυπηγούς και τους μηχανικούς βιοϊατρικής. Πάρε τα εργαλεία σου, επιστράτευσε τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά σου και μάθε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι αληθινός μηχανικός, με τις διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα βρεις στις σελίδες του. Μια φανταστική σειρά βιβλίων που καλλιεργεί το ενδιαφέρον των παιδιών για τις θετικές επιστήμες και τα ενθαρρύνει να μάθουν ένα σωρό πράγματα για διάφορα επαγγέλματα.


Μαθητευόμενος γιατρός
Συγγραφέας: Cath Ard
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Sarah Lawrence

Σελίδες: 48
Διαστάσεις: 20,7 Χ 25,7
Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία Έκδοσης: 15/07/2019


Σύνοψη
Είσαι έτοιμος να γίνεις αληθινός γιατρός; Το βιβλίο αυτό θα σου μάθει τα πάντα για το θαυμαστό ανθρώπινο σώμα, από την καρδιά, τους πνεύμονες και τα κόκαλα μέχρι τη διαδικασία της πέψης και τις αλλεργίες. Πάρε το βαλιτσάκι με τα ιατρικά εργαλεία σου, μπες στο ιατρείο και μάθε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι γιατρός, με τις διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα βρεις στις σελίδες του! Μια φανταστική σειρά βιβλίων που καλλιεργεί το ενδιαφέρον των παιδιών για τις θετικές επιστήμες και τα ενθαρρύνει να μάθουν ένα σωρό πράγματα για διάφορα επαγγέλματα.



Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...