Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ρόμι και Μιράντα

Το βιβλίο "Ρόμι και Μιράντα", που έχει γράψει η Δελίνα Βασιλειάδη και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μιχάλης Σιδέρης, είναι ένα υπέροχο παραμύθι για τη φιλία, που πρωταγωνίστησε στα παιχνίδια ρόλων μας για καιρό. Η Ρόμι είναι μια ελεφαντίνα, ενώ η Μιράντα μια μικρή σκιουρίνα. Μέσα από μία περιπέτεια, τα δύο κοριτσάκια θα γίνουν φίλες, παρά την αντιπαλότητα που χωρίζει τους ελέφαντες και τους σκίουρους.


Ρόμι και Μιράντα

Ένα πρωινό, καθώς η Ρόμι έπαιζε στην παιδική χαρά για τα ελεφαντάκια με τους φίλους της, διαπίστωσε ότι είχε μια ενόχληση στο μάτι της. Ο γιατρός διέγνωσε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά θα έπρεπε για μερικές ημέρες να φορέσει ειδικά γυαλιά, που δεν θα της επέτρεπαν να βλέπει τίποτα. 
Απογοητευμένη από την αντίδραση των φίλων της, η Ρόμι κάθεται μόνη στον κήπο του σπιτιού της, ώσπου ένα ζωάκι, η Μιράντα, περνάει και αποφασίζει να μείνει για να της κάνει παρέα. 

Τα δύο κοριτσάκια πέρασαν πολύ όμορφα και δέθηκαν πολύ. Όμως, όταν ήρθε η ώρα για να βγάλει τα γυαλιά η Ρόμι, διαπίστωσε με έκπληξη ότι η νέα της φίλη ήταν μία... σκιουρίνα! 

Μα πώς γινόταν να κάνουν παρέα οι δυο τους; Οι σκίουροι και οι ελέφαντες δεν ταιριάζουν, δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους και τα παιδιά τους παίζουν σε διαφορετικά πάρκα... 

Τίποτα όμως από αυτά δεν θα σταματήσει τις δύο νέες φίλες από το να υποστηρίξουν τη φιλία τους. Πώς θα αντιδράσουν άραγε οι οικογένειές τους; 

Αυτή την τόσο γλυκιά ιστορία έρχεται να αναδείξει η πανέμορφη εικονογράφηση της Λουίζας Καραγεωργίου, ενώ στο τέλος του βιβλίο περιλαμβάνονται και δραστηριότητες για τους μικρούς αναγνώστες. 

Ενδεικτικά, μπορείτε να το προμηθευτείτε από: 
siderisbooks.gr /// ianos.gr


_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
_______________________________

Ρόμι και Μιράντα
Συγγραφέας: Δελίνα Βασιλειάδη
Εικονογράφος: Λουίζα Καραγεωργίου
Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη
Σελίδες: 80
Ημ. Έκδοσης: 01/03/2019

Σύνοψη
Σε έναν κόσμο όπου επικρατεί μια ανεξήγητη και παράλογη αντιπαλότητα ανάμεσα στους σκίουρους και τους ελέφαντες, η Ρόμι, μια μικρή ελεφαντίνα, και η Μιράντα, μια σκιουρίνα, θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να γίνουν φίλες. Θα καταφέρουν τα δυο κοριτσάκια να προσπεράσουν τις δυσκολίες; Θα μπορέσουν να σταθούν μαζί απέναντι στον παραλογισμό τόσων χρόνων και γενεών και να αποφασίσουν οι ίδιες για τη ζωή τους;
Μια ιστορία για το φως και την ελπίδα, τη φιλία και τη διαφορετικότητα, την αγάπη και την καλοσύνη. Μια ιστορία που μας θυμίζει πως ο υπέροχος κόσμος που ονειρευόμαστε, υπάρχει. Στις καρδιές των παιδιών.

_______________________________

Δείτε ακόμη:


Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...