Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Το μικρό βελανίδι


Ξέρετε αυτό που το παιδί ενθουσιάζεται με κάτι νέο; Τώρα φανταστείτε εκείνη την κατάσταση που το παιδί ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ με κάτι νέο. Αυτό ήταν για τον γιο μου "Το μικρό βελανίδι". Μέσα από όμορφους έμμετρους στίχους και απίθανη εικονογράφηση (με πολλές σύνθετες εικόνες, εξαιρετικά ταιριασμένες μεταξύ τους), παρακολουθούμε ένα μικρό βελανίδι να μεταμορφώνεται σε μία ψηλή και φουντωτή βελανιδιά. Το βιβλίο έχει αρκετά σκληρές σελίδες, αν και όχι από χαρτόνι, συνεπώς μπορεί κατά τη γνώμη μου να αγοραστεί και από γονείς μικρότερων παιδιών. 

Το μικρό βελανίδι

Ένα μικρό βελανίδι βγαίνει από το κλαδί μιας όμορφης βελανιδιάς. Καθώς περνάει ο καιρός, αυτό μεγαλώνει, μέχρι που έρχεται η μέρα να ακολουθήσει τα φύλλα του δέντρου και πέσει στο έδαφος. 

Εκεί θα το βρει ένας μικρός σκίουρος. Θα το κρύψει στο χώμα και μετά... απλώς θα το χάσει. Το βελανίδι μας χώνεται στο έδαφος και παραμένει εκεί όλο το χειμώνα.


Ξαφνικά όμως μία μέρα, νιώθει κάτι πρωτόγνωρο. Κοιτάζει τον εαυτό του και τι να δει; Είχε βγάλει ριζούλες κι άρχισε πλέον να βγάζει και βλαστό. Η εικονογράφηση είναι πραγματικά πανέμορφη και γνωρίζει στα παιδιά ορισμένα από τα ζώα που ζουν μέσα στο έδαφος.

Σταδιακά, μεγάλωνε, μεγάλωνε, μεγάλωνε, ώσπου έγινε στο τέλος μια πανέμορφη βελανιδιά, που φιλοξενούσε στα κλαδιά της πλήθος ζώων. Το βιβλίο κλείνει με μία πολύ όμορφη αναπαράσταση του κύκλου ζωής μίας βελανιδιάς. Στην εικόνα βλέπετε το αγαπημένο μου σημείο "Σε έψαχνα παντού, πού ήσουνα κρυμμένο;".

Άρχισε να το αφηγείται ήδη από την πρώτη φορά που το διαβάσαμε λίγο πριν κοιμηθεί. Το ίδιο βράδυ, όταν ξύπνησε γύρω στη 1.00 τα ξημερώματα, μας έκανε την αφήγηση και ήταν η πρώτη του κουβέντα μόλις σηκώθηκε το πρωί. Πλέον ξεκινάει σε ανύποπτο χρόνο να το απαγγέλει ολόκληρο. Μετά από τόσα βιβλία που έχουμε, μου έκανε εντύπωση το ποσό πολύ το λάτρεψε! Yeap, ζήτησε και το αδερφάκι του "Η μικρή σταγόνα"...

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από:  pyramida.com.gr  ianos.gr    public.gr

________________________


Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
Instagram: @julie_vaio
________________________

Το μικρό βελανίδι
Συγγραφέας: Melanie Joyce
Εικονογράφηση: Gina Maldonado
Επιμέλεια-Απόδοση: Ράνια Τζιαμπίρη
Εκδόσεις: Τζιαμπίρης-Πυραμίδα
Ημ. Έκδοσης: 21/07/2018
Σελίδες:  32

Σύνοψη από το οπισθόφυλλο
Αναρωτηθήκατε πώς είναι δυνατόν, από ένα μικρό βελανίδι να δημιουργηθεί μια φουντωτή, πανέμορφη βελανιδιά; Το βιβλίο αυτό, με την εξαιρετική εικονογράφηση και τα απλά κατανοητά κείμενα, βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τον κύκλο της ζωής ενός δέντρου.

_______________________________

Δείτε ακόμη:


Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...