Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Καλάθι για ψώνια (tutorial)

Χρειάζεστε ένα όμορφο καλάθι για τα ψώνια του παιδιού σας στο μαγαζάκι του... σαλονιού; Εμείς κρατήσαμε τα χάρτινα καλάθια του ΙΚΕΑ από τις αγορές μας στο κατάστημα και τα διακοσμήσαμε όμορφα. Θέλετε να δείτε πώς;

Υλικά
Χάρτινο καλάθι ΙΚΕΑ (για μεταφορά πιάτων και ποτηριών)
Χαρτόνια
Κολλητική ταινία
Μονωτική ταινία
Κόλλα σε στικ (όχι υγρή!)
Προστατευτική μεμβράνη για βιβλία ή συσκευή πλαστικοποίησης


Διαδικασία
1. Κλείσαμε με χαρτοταινία τα πλαϊνά και μετρήσαμε τις διαστάσεις των χαρτονιών (στη φωτογραφία φαίνονται για όλες τις πλευρές). Επειδή την πατήσαμε την πρώτη φορά που προσπαθήσαμε κάτι τέτοιο, το χαρτόνι μουλιάζει από την κόλλα, οπότε είναι απαραίτητο ένα δεύτερο χαρτόνι για να κολλήσουμε ή να ζωγραφίσουμε. 


2. Κόψαμε χαρτάκια σε διάφορα σχήματα, όπως τα ζητούσε ο γιος μου. 

3. Με κόλλα στικ κόλλησε όλα τα σχήματα στα χαρτόνια. Όπως σας έχω ξαναπεί, δεν χρησιμοποιούμε υγρή κόλλα, γιατί μουλιάζει τα χαρτόνια. 

4. Έφτασε η ώρα να δούμε πώς θα προστατεύσουμε τα καλάθια μας από τυχόν υγρά που θα πέσουν κατά λάθος. Στη φωτογραφία προσπάθησα να το κολλήσω με μεμβράνη για βιβλία (μαντέψτε ποιος έβγαλε τη φωτογραφία!). Είναι κάπως μπελαλίδικο αυτό, οπότε είναι πιο εύκολο και γρήγορο να τα πλαστικοποιήσετε, εάν έχετε συσκευή. 

5. Ήρθε η ώρα να τα κολλήσουμε. Δεν κατάφερα να βγάλω φωτογραφίες κατά τη διαδικασία. Κόλλησα με μονωτική ταινία κάθε γωνία και όλες τις πλευρές των χαρτονιών, δημιουργώντας κάτι σαν κάδρο. Στη συνέχεια, για να βεβαιωθώ ότι θα παραμείνουν στη θέση τους, πέρασα ξανά από πάνω με διάφανη κολλητική ταινία. 

Έτοιμα! Ο μικρός ενθουσιάστηκε!

Καλά παιχνίδια! 
JV 

_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
Instagram: @julie_vaio
_______________________________

Δείτε ακόμη:
Κατηγορία: Φτιάξαμε...
Μαθητευόμενος αστροναύτης // Μαθητευόμενος επιστήμονας
Για το σώμα μου αποφασίζω εγώ!
Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινούς Γκενσμπορό
Ανακάλυψε την Επιστήμη
Το μεγάλο βιβλίο της φύσης
Αστροφυσική για μικρά παιδιά
Ματίς, η μαγική διαδρομή
Ο λύκος και η πεταλούδα
Κατηγορία: Βιβλία γνώσεων

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...