Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Φτιάξε το δικό σου μουσείο δεινοσαύρων

Αγαπάνε και τα δικά σας παιδιά τους δεινόσαυρους; Εάν ναι, τότε πρέπει να δείτε το βιβλίο "Φτιάξε το δικό σου μουσείο δεινοσαύρων" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Μέσα σε αυτό, εκτός από πανέμορφη και ατμοσφαιρική εικονογράφηση με πολλές-πολλές πληροφορίες για διάφορα προϊστορικά πλάσματα, θα βρείτε κι ένα πακέτο με οστά δεινοσαύρων από χαρτόνι, για να γίνει το μικρό σας ένας πραγματικός παλαιοντολόγος και να στήσει ένα μουσείο από την αρχή! 

Το βιβλίο αυτό πρωτίστως είναι ένα πανέμορφο βιβλίο γνώσεων, οπότε δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινά με πληροφορίες σχετικά με τα απολιθώματα και τις περιόδους που έζησαν οι δεινόσαυροι. 

Όταν κινδύνευαν, όμως; Άλλοι έτρεχαν γρήγορα, άλλοι προστατεύονταν από το σκληρό τους δέρμα κι άλλοι αντλούσαν δύναμη από το κοπάδι τους. Βλέπετε κάτω μέσα στη φωλιά με τα αβγά; Εκεί υπάρχει μία λευκή σχισμή, για να μπει το αβγό-έκθεμα που περιλαμβάνεται στο κιβώτιο με τα απολιθώματα. 

Πώς αντλούμε πληροφορίες για τις συνήθειές τους; Μα φυσικά μελετώντας τη φυσιολογία τους! Τα παιδιά βάζουν στην προθήκη τα σωστά δόντια, ώστε να φαίνεται ποιος τύπος δοντιού χρησιμοποιείται για κάθε λειτουργία.

Και οι τρισδιάστατες κατασκευές πού μπαίνουν; Μα μέσα στο βιβλίο-μουσείο φυσικά! Στη φωτογραφία βλέπετε τον τρομερό Τρικεράτοπα. Στο κιβώτιο με τα οστά υπήρχαν τα κομμάτια και οι οδηγίες για τη συναρμολόγηση του κρανίου του, το οποίο στη συνέχεια εφαρμόζεται πάνω στο βιβλίο! Δεν είναι πολύ εντυπωσιακό; Στην ίδια λογική, υπάρχουν επίσης τα οστά Στεγόσαυρου,  Τ-Ρεξ, Λειοπλευρόδοντα και Πτερανόδοντα.

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: public.gr /// psichogios.gr
_______________________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media!
Instagram: @julie_vaio
_______________________________


Φτιάξε το δικό σου μουσείο δεινοσαύρων
Συγγραφέας: Συλλογικό
Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη
Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις βιβλίου: 28x26 cm
Σελίδες: 24
Περιλαμβάνει: 5 τρισδιάστατους σκελετούς δεινοσαύρων
Ημερομηνία έκδοσης: 26/09/2019

Έλαβες ένα κιβώτιο με απολιθώματα και ευρήματα από όλο τον κόσμο. Μπορείς να βοηθήσεις να ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση κάθε εκθέματος στο Μουσείο Δεινοσαύρων;


Γίνε ειδικός στους δεινοσαύρους με αυτό το φανταστικό βιβλίο. Συναρμολόγησε πέντε τρισδιάστατους σκελετούς δεινοσαύρων –του Τρικεράτοπα, του Στεγόσαυρου, του Τ-Ρεξ, του Λειοπλευρόδοντα και του Πτερανόδοντα– και τοποθέτησέ τους μαζί με τα άλλα εκθέματα πριν ανοίξει το μουσείο! 
 _______________________________

Δείτε ακόμη:

Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...