Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Οι Καλοσυνόγατες και ο Κακοπόντικας (βιβλίο και επιτραπέζιο)



"Έεεεελαααα, διάβασέ μου τις Καλοσυνόγατες!!!" Με το βιβλίο Οι Καλοσυνόγατες και ο Κακοπόντικας από τις Εκδόσεις Σαββάλας, η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη εγκαινιάζει τη νέα της σειρά "Βιβλία που προάγουν την κοινωνική νοημοσύνη". Μια παρέα από Καλοσυνόγατες σκορπίζει την χαρά, μέχρι την ημέρα που ο Κακοπόντικας και η συμμορία βάζουν στόχο να κατακτήσουν την Καλοσυνούπολη. Τι θα κάνουν οι Καλοσυνόγατες, για να μην χαθεί η καλοσύνη από την πόλη; Το βιβλίο


Όταν γεννήθηκαν τα πέντε γατάκια της ιστορίας μας, κάποιος τα εγκατέλειψε. Ένας κύριος όμως τους έσωσε τη ζωή και από τότε αποφάσισαν να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο και καλό, βοηθώντας όποιον είχε ανάγκη. 



Καθεμία εξ αυτών προτιμά να βοηθάει τους συμπολίτες της με διαφορετικό τρόπο. Μήπως μπορείτε να μαντέψετε πώς από τα ονόματά τους; Είναι η Γλυκομίλητη, ο Αγαπογατούλης, ο η Ωραιοδωρίτσα, η Βοηθοψιψίνα και ο Μαστρογατάκης. 

Όλα όμως θα αλλάξουν ξαφνικά, όταν η Καλοσυνούπολη θα δεχτεί την επίθεση του Κακοπόντικα και της συμμορίας του, που θα προσπαθήσει με κάθε δόλιο μέσο, βήμα-βήμα, να οδηγηθεί στο Υπουργείο Καλοσύνης και να κατακτήσει την πόλη. Θα καταφέρουν οι γατούλες να κάνουν το Καλό να επικρατήσει;

Μπορείτε να το αγοράσετε από: ianos.gr    public.gr
__________________

Το επιτραπέζιο

Παράλληλα με το βιβλίο, κυκλοφορεί και το επιτραπέζιο "Οι Καλοσυνόγατες". Μολονότι απευθύνεται τυπικά σε παιδιά άνω των 6 ετών, παίζουμε κανονικά με τον σχεδόν 3,5 ετών γιο μου και, μάλιστα, πρόκειται για το παιχνίδι που προτιμάει περισσότερο το τελευταίο διάστημα. 



Αυτό που μας αρέσει περισσότερο είναι ότι βάζει όλους τους παίκτες, μεγάλους και μικρούς, στη διαδικασία να συζητήσουμε και να αναγνωρίσουμε τι ανάγκη φαίνεται να έχουν οι εικονιζόμενοι στην κάρτα, αλλά και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε, σύμφωνα με την εκάστοτε Καλοσυνόγατα που έχουμε διαθέσιμη. 





Στο εγχειρίδιο οδηγιών αναφέρονται όλες οι γατούλες και τα βασικά τους χαρακτηριστικά, οπότε πρέπει να μπεις στη θέση της και να προτείνεις τη βοήθεια που θα πρότεινε κι εκείνη, καλλιεργώντας με ουσιαστικό τρόπο την ενσυναίσθηση όλων μας. Υπάρχουν δύο τρόποι παιχνιδιού, είτε κάθε παίκτης εναντίον του άλλου είτε όλοι μαζί εναντίον του Κακοπόντικα. Μέχρι τώρα προλαβαίνουμε να τον κερδίζουμε πάντα! 


Μπορείτε να το αγοράσετε από: ianos.gr    public.gr

________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
Instagram: @julie_vaio


________________
Οι Καλοσυνόγατες και ο Κακοπόντικας
Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη
Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης
Εκδότης: Σαββάλας
Σελίδες: 24
Ημ. Έκδοσης: 26/10/2018


Από το Υπουργείο Καλοσύνης ξεκινούν κάθε μέρα πέντε γατούλες για να προσφέρουν βοήθεια σε όποιον τη χρειάζεται. Μια μέρα όμως εμφανίζεται ο Κακοπόντικας. Δεν του αρέσει η χαρά. Του φέρνει ναυτία η ευτυχία. Μισεί την αγάπη. Θέλει να καταλάβει και να καταστρέψει το Υπουργείο Καλοσύνης. Ο αγώνας του καλού με το κακό αρχίζει. Μεγάλη περιπέτεια! Ποιο στο τέλος θα νικήσει;


Η σειρά:
Η καλοσύνη είναι βασικό στοιχείο της κοινωνικής νοημοσύνης. Η καλλιέργεια της αξίας αυτής είναι πολύ σημαντική, αφού έχει αποδειχτεί πως τα παιδιά που μαθαίνουν να επιδεικνύουν αλληλεγγύη βελτιώνουν τις κοινωνικές τους σχέσεις, γίνονται πιο ευτυχισμένα και πιο αγαπητά στον περίγυρό τους. Σε μια εποχή που οι εκδηλώσεις θυμού και εκφοβισμού διαρκώς πληθαίνουν, η έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης ίσως είναι το αντίδοτο. Γονείς και εκπαιδευτικοί επιβάλλεται να θέσουμε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη μιας νοημοσύνης με καρδιά διδάσκοντας στα παιδιά να νοιάζονται τους άλλους και να ευγνωμονούν όσους τα φροντίζουν και τα αγαπούν.


____________________


Δείτε ακόμη:
Ζωογραφιές: Η πρώτη μου πινακοθήκη ζώων
Τα χρώματα της Ζωής μου
Η Οδύσσεια (Ανακαλύπτοντας τον Όμηρο)
Δε ζουν όλες οι πριγκίπισσες σε κάστρα

Σειρά: Η ορχήστρα διηγείται (Τέσσερις εποχές σε μία μέρα, Ο Καρυοθραύστης)
Βρισκόμαστε εδώ: Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη
Ο ραφτάκος των λέξεων (βιβλίο και παράσταση)




Disclaimer
Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...