Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ο Μέγας Μελομακάρων που μελοκαμάρωνε


Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε μετά μανίας με τον τρίχρονο γιο μου το βιβλίο "Ο Μέγας Μελομακάρων που μελοκαμάρωνε"! Πρόκειται για ένα παραμύθι όλο γλύκα, με ήρωες δύο μικρά σπουργιτάκια, που μας διδάσκουν τι σημαίνει Αγάπη, Προσφορά, Φιλία και ποιο είναι το νόημα των Χριστουγέννων. 

Ο Μέγας Μελομακάρων που μελοκαμάρωνε

Τα χελιδόνια ετοιμάζονται για το μεγάλο τους ταξίδι, πριν πιάσει ο χιονιάς. Οι φίλοι τους, τα σπουργιτάκια, τα παρακαλούν για μία χρονιά να μείνουν πίσω, για να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα, για να μοιραστούν αγάπη. Όμως τα χελιδόνια δεν ξέρουν πώς είναι τα Χριστούγεννα ούτε και πώς είναι δυνατόν να μοιραστεί κανείς αγάπη κι έτσι ξεκινούν για τα νότια.

Τα σπουργιτάκια μας βρήκαν φωλιά έξω από ένα σπίτι και παρατηρούσαν τους ανθρώπους να ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Πόσες επισκέψεις και δώρα, αγκαλιές και φιλιά! Πόση αγάπη! Μία μέρα, καθώς έφτιαχναν μελομακάρονα, ο Νικόλας έπλασε το πιο μεγάλο και ο μπαμπάς του έδωσε το όνομα "Μέγας ΜελοΜακάρων"! 

Τα σπουργιτάκια δεν ξέχασαν τους φίλους τους όλο τον χειμώνα. Όταν μάλιστα ήρθε στο σπίτι για επίσκεψη η νονά του Νικόλα, θα γίνει κάτι απροσδόκητο, κάτι που θα τα βοηθήσει να αποδείξουν στα χελιδόνια πως η αγάπη μοιράζεται κι ότι τη ζεστασιά των Χριστουγέννων μπορούμε να τη διατηρήσουμε όλο τον χρόνο. 


Αγοράστε το από: ianos.gr    public.gr
_____________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
Instagram: @julie_vaio
_____________________

Ο Μέγας Μελομακάρων που μελοκαμάρωνε 
Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη
Εικονογράφος: Έφη Κοκκινάκη
Εκδότης: Εκδόσεις Σαββάλας
Ημ. Έκδοσης: 31/10/2018
Σελίδες:  24
Προτεινόμενες ηλικίες: 4-8 ετών


Σύνοψη 

Τα σπουργιτάκια παρακαλούν δυο χελιδονάκια φίλους τους να μη φύγουν το φθινόπωρο για την Αφρική. «Μείνετε ως τα Χριστούγεννα να μοιραστούμε αγάπη» λένε. «Αν μας λέγατε να μοιραστούμε νερό, σπίτι, παρέα, παιχνίδι ή ζεστασιά, θα το καταλαβαίναμε. Αλλά αγάπη; Πώς γίνεται να μοιραστούμε αγάπη;» απόρησαν τα χελιδόνια. Ύστερα φόρεσαν το καπελάκι τους κι έφυγαν μετανάστες! Κι όμως… ένα μελομακάρονο, όχι οποιοδήποτε μελομακάρονο αλλά ο Μέγας ΜελοΜακάρων, απέδειξε πως και η αγάπη μοιράζεται γιατί, όταν θέλουμε, όλα γίνονται.


Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...