Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα

Ένα υπέροχο βιβλίο για τη συνεργασία, τη φιλία και την προσφορά με φόντο τα Τερατούγεννα. Ειλικρινά ο μικρός μας το ζητάει συνέχεια από την ημέρα που το πήραμε, έχει ξετρελαθεί. Του φαίνονται πολύ αστείες όλες οι παραφράσεις με τα τερατάκια, το διασκεδάζει πολύ, ενώ ιστορία είναι πάρα πολύ γλυκιά και τελειώνει πολύ όμορφα! Στα συν η εικονογράφηση που είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφη και τη συζητάμε κάθε φορά.
Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα

Έχουν μείνει μόνο δύο ημέρες μέχρι τα Τερατούγεννα και στην Τερατοχώρα όλοι κινούνται στους ρυθμούς τους. Ο Άγιος Τερατοσίλης όμως είναι πολύ ανήσυχος. Ψάχνει να βρει τα γράμματα που του έστειλαν τα τερατάκια, αλλά είναι αδύνατον… Έχουν χαθεί! Ποιος τα πήρε; Πώς θα προλάβει να σώσει τα Τερατούγεννα;

Το Νυσταγμένο Τερατάκι έχει μια πολύ καλή ιδέα, αλλά θα χρειαστούν βοήθεια από τους φίλους του: το Καλόκαρδο, το Σπάταλο, το Στρουμπουλό, το Διαφορετικό και το Ζηλιάρικο Τερατάκι. 


Θα σκορπιστούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (κάθε φορά συζητάμε για τα σημεία του ορίζοντα κι έχει αρχίσει να τα μαθαίνει ο μικρός μας) και θα προσπαθήσουν να συμπληρώσουν τη λίστα του Αγίου Τερατοσίλη.

Όμως το κάθε Τερατάκι θα βάλει τη δική του πινελιά στη λίστα και όλα είναι ξανά άνω κάτω! 

Το Καλόκαρδο Τερατάκι θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια. Όμως πώς θα σωθούν τα Τερατούγεννα τελικά;

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: dioptra.gr ianos.gr    public.gr
_____________________

Εάν σας άρεσε αυτή η παρουσίαση, ακολουθήστε μας στα social media για να βλέπετε κι άλλες!
Instagram: @julie_vaio
_____________________

Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα
Συγγραφέας: Κατερίνα Μαρκεδάκη
Εικονογράφος: Ιωάννης Σκουλούδης
Εκδόσεις: Διόπτρα
Ημ. Έκδοσης: 31/10/2018
Αριθμός σελίδων: 40
Προτεινόμενες ηλικίες: 4+

Σύνοψη
Τι γίνεται όταν ο Άγιος Τερατοσίλης χάσει τα γράμματα των Τερατουγέννων; Ποιος έκλεψε τα γράμματα και πώς θα καταφέρει ο Άγιος Τερατοσίλης να παραδώσει τα σωστά δώρα στα σωστά τερατάκια;  Άραγε το Σπάταλο, το Στρουμπουλό, το Ζηλιάρικο, το Διαφορετικό και το Καλόκαρδο Τερατάκι θα καταφέρουν να τον βοηθήσουν να σώσει τα Τερατούγεννα… ή θα τον μπλέξουν σε νέες περιπέτειες!
Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία μυστηρίου με πολύ χιούμορ και ζεστασιά για τη σημασία του να προσφέρεις και να μοιράζεσαι με όποιον τρόπο μπορείς! Ένα βιβλίο που μας δείχνει πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα όταν συνεργαζόμαστε αρμονικά.
_______________________________

Δείτε ακόμη:

Disclaimer

Δεν κατέχω τα πνευματικά δικαιώματα για τις σελίδες των βιβλίων, που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Η παράθεση των αποσπασμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το "Άρθρο 19 (Ν. 2121/ 1993): Παράθεση αποσπασμάτων", αποκλειστικά για την υποστήριξη της γνώμης μου αναφορικά με το εκάστοτε έργο. Τα αποσπάσματα που παρατίθενται συνοδεύονται πάντοτε από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή. Εάν είστε κάποιος δημιουργός και επιθυμείτε την αφαίρεση του έργου σας από το blog, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 

Διαβάστε ακόμη!

Το A book a day

Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας και πολύ προσωπικό κόπο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το A book a day μετα...